– Rooney blir veldig viktig for oss denne sesongen

Daley Blind skryter av Wayne Rooney.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United - Stoke på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 12.15

Manchester United er tilbake på vinnersporet etter en tung periode. Forrige oppgjør i ligaen endte med solide 4-1 over regjerende mester Leicester. Daley Blind leverte to målgivende fra hjørnespark mot The Foxes, men nederlenderen er likevel oppgitt over hvordan media håndterer klubbens opp- og nedturer.

– Jeg tror media skaper det bildet de vil. Det er en del av presset når man spiller for Manchester United. Nå fungerer det på hjørnespark for oss og da er pressen positive. Jeg mener jeg slo mange gode hjørnespark forrige sesong også, men om ingen scorer blir det omtalt som et dårlig hjørnespark. Etter to målgivende mener alle plutselig at jeg er god til å ta hjørnepark.

Det har stormet rundt Wayne Rooney de siste ukene. Manager José Mourinho valgte å vrake kapteinen til møtet med Leicester, men Blind er sikker på at scouseren blir svært viktig for de røde djevlene i tiden som kommer.

– Han er en strålende lagspiller. Han var på banen i de kampene vi vant i starten av sesongen, og han ga alt han hadde. Det samme gjør han på trening hver dag. Da var media positive til Rooney, men da det begynte å gå dårlig snudde media. Han er en god spiller og en god kaptein. Han hjelper alle så godt han kan. Han blir veldig viktig for oss denne sesongen.

Neste hinder for Manchester United er Stoke. Manager Mark Hughes er under press etter kun to poeng etter seks runder, men Blind tror likevel på en tøff kamp på Old Trafford.

– De har kanskje vært litt uheldige, men jeg mener de har en sterk stall. I angrepet har de mye kvalitet. Dette er Premier League, så man kan ikke undervurdere noen. Alt avhenger av holdningen vi viser på banen. Vi må sørge for å være på hugget og ta tre poeng på hjemmebane.