Johann André Forfang er en av de norske hopperne det knyttes størst forventninger til foran den kommende sesongen. Foto:AFP PHOTO / Jure Makovec/AFP
Johann André Forfang er en av de norske hopperne det knyttes størst forventninger til foran den kommende sesongen. Foto:AFP PHOTO / Jure Makovec/AFP Foto: Jure Makovec/afp

Lover rå og tøff hoppuke i Norge

Raw Air er navnet på den norske hoppuka i mars. Med 16 tellende hopp på rad og ingen fridager blir det en intens turnering på tampen av sesongen.

– Dette blir en fantastisk sjanse til å ta sporten et steg videre. Vi blir enda råere og tøffere, og en slik turnering kan utvikle sporten, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Torsdag ble planene for nyvinningen presentert. Hopprennene skal gå i fire norske bakker i løpet av ti dager. I tillegg skal resultatene fra laghopp og kvalifiseringsomgangene telle med i konkurransen.

I alt blir det dermed 16 strake hopp av betydning. Turneringen har oppstart 10. mars, som betyr at hopperne drar rett fra VM i Lahti til å delta i Raw Air.

– Raw Air blir det største hopp-Norge har sett på lang tid. Vi er stolte og ydmyke over å få skape et så viktig arrangement i Norge. Dette blir trolig Norges største idretts- og kulturarrangement og vil få stor oppmerksomhet også utenfor våre landegrenser, sier arrangementssjef Arne Åbråten til Norges Skiforbund.

De tre beste mottar en pengepremie på totalt 100.000 euro, skriver Skiforbundet.

Det skal hoppes i Holmenkollen, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

De norske hopperne avslutter for øvrig årets sommersesong med renn i Østerrike og Tyskland kommende helg.

(©NTB/ TV 2)