«Porto-dødaren» sørget for mer Leicester-jubel

Islam Slimani senket Porto.

DRAGEDREPEREN: Islam Slimani har for vane å score mot Porto. Tirsdagens kamp var intet unntak. Reuters / Carl Recine Foto: Carl Recine

Leicester-Porto 1-0

Slimani scoret i hver eneste kamp han spilte mot Porto som Sporting-spiller. Tirsdagens mesterligamøte som Leicester-spiller var intet unntak da engelskmennene vant 1-0.

I løpet av sine tre sesonger i Portugal scoret spissen fra Algerie seks mål på seks kamper mot Porto, noe som gjorde at Sporting-fansen ga ham kallenavnet «dragedreperen». Porto er kjent som «dragene».

Før denne sesongen dro Slimani til England. Og spissen fra Algerie fortsatte i samme spor da Porto kom på besøk til Leicester tirsdag kveld. 25 minutter tok det før 28-åringen stanget inn 1-0 til Claudio Ranieris menn.

Det tok fire minutter før André Silva fikk en gratismulighet av Leicesters danske keeper. Porto-spilleren lurte offsidefella, men klarte ikke å lobbe ballen over en i overkant utrusende Kasper Schmeichel i Leicester-buret. Dansken og alle i Leicester slapp dermed med skrekken.

Etter 14 minutter traff et frispark hodet til Slimani, men Porto slapp med skrekken da assistentdommer vinket for offside.

Like heldige var de altså ikke drøye ti minutter senere. Årets spiller i Premier League i fjor og landsmann, Riyad Mahrez, prikket et innlegg på hodet til Slimani som headet ballen i mål fra fem meter. (©NTB)