Dommer Edvartsen beklager Åråsen-uttalelser

Toppdommer Svein-Erik Edvartsen beklager uttalelsene han kom med mot LSK i kjølvannet av søndagens kamp på Åråsen.

Mandag la Norges Fotballforbund ut en sak på sine nettsider der toppdommeren legger seg flat.

– Beklager
– Lillestrøm har selvsagt sin fulle rett til å legge inn protest, og jeg burde aldri ha sagt det jeg sa i «kampens hete» etter kampslutt. Som dommer skal jeg uttale meg om egne prestasjoner på banen. Jeg vil derfor beklage mine uttalelser overfor LSK, sier Svein-Erik Edvartsen.

Se uttalelsene i videovinduet øverst på siden!

Dommersjef Terje Hauge er også klar rundt hvordan Edvartsen burde håndtert situasjonen.

– Svein-Erik sine uttalelser er ikke innenfor vår retningslinjer, og det er beklagelig. Våre dommere skal kun snakke om egne prestasjoner under kamp, ikke klubb, spillere og eventuelle protester. Vi har snakket sammen i dag, og jeg har vært tydelig på dette overfor Svein-Erik, sier han.

Konstituert generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kai-Erik Arstad, varsler at saken vi bli tatt opp med Edvartsen også fra hans side. Edvartsen er til daglig seksjonsleder for samfunnsansvar i forbundet.

Staberg overrasket
Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg ble overrasket da Edvartsen kom med personkarakteristikker av Lillestrøm-spillerne i intervjuet etter kampen.

– Det å gi personkarakteristikker på et lags spillere var overraskende, for å si det mildt. Det var ganske negativt også. Det hører ikke hjemme, sier Staberg til TV 2.

– Jeg reagerer på at en dommer som er og skal være objektiv, er såpass utaktisk og bruker den kommunikasjonen som er altfor offensiv og negativ. Det går utover hans troverdighet med tanke på objektiviteten i den kampen han dømte.

Han tror hendelsen får konsekvenser for Edvartsen.

– Han kan nok helt sikkert ikke dømme Lillestrøm noe mer i år, i alle fall. Jeg tenker også det er unaturlig at han skal dømme kamper som har med Lillestrøms skjebne på tabellen å gjøre.

(©NTB/TV 2)

Har du fått med deg disse klippene?