Start med sin første seier siden 4. juli i fjor: – Det kom en tåre i øyekroken

Etter 39 strake kamper uten seier kunne sørlendingene endelig juble.

Start - Haugesund 1-0

Tabelljumbo Start tok sesongens første seier da Lasse Sigurdsen scoret kampens eneste mål mot Haugesund.

  • Se scoringen i videovinduet øverst i saken!

Før kampen hadde Start spilt åtte uavgjorte og tapt 15 kamper denne sesongen. I fjor avsluttet de med 15 kamper uten seier. Forrige seier kom 4. juli i fjor da Stabæk ble beseiret 4-1.

Siden hadde de spilt 39 strake Tippeliga-kamper uten seier. Det er den verste rekken i øverste divisjon noen gang.

– Da Lasse scoret mot slutten, så kom det faktisk en tåre i øyekroken. Det var et sterkt øyeblikk. Vi har kjempet lenge for dette, sier kaptein Håkon Opdal, og legger til:

– Det er helt uvirkelig å tenke på hvor lang tid det har tatt. Det føles utrolig godt akkurat nå, men vi vet at vi er i en vanskelig situasjon. Forhåpentlig er dette starten på en snuoperasjon.

Scoret med sin første berøring

Innbytter Lasse Sigurdsen hadde vært på banen i 52 sekunder før han stupheadet inn vinnermålet. Det var også hans første mål i Start-drakten.

– Det er helt fantastisk. Jeg scoret på mitt første touch. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre etter scoringen. Jeg bare skled ned på matten og jublet sammen med guttene, sier 19-åringen, og fortsetter:

– Endelig vant vi. Det var får første seier på kjempelenge. Dette skal vi ta med oss til trening, til neste kamp og til neste sesong. Det kommer til å bli bra.

Sjansefattig

Det ble en sjansefattig kamp i sør. Det var bare gjestene Haugesund som hadde noe som kunne ligne på målsjanser i 1. omgang. Start var totalt fraværende i sjansestatistikken før hvilen.

Hjemmelagets første sjanse i kampen kom etter 68 minutter, men Per Kristian Bråtveit, som hadde vært arbeidsledig fram til da, reddet mesterlig headingen fra Tapio Heikkilä. Sjansen kom etter litt klabb og babb etter en corner hvor Espen Børufsen fikk lagt ballen inn i feltet igjen.

Da Dennis Antwi ikke klarte å score på «sjansenes mor» så er det ikke rart at man har hatt vanskeligheter for å vinne kamper. Bråtveit var ute på en skikkelig bærtur utenfor egen 16 meter og Antwi kom alene mot mål. Det var bare å sette ballen i mål, men ballen endte i foten på William Troost-Ekong som kom stormende til. Den endte i stolpen og ut.

(©NTB)