Brann vant tross kontroversiell dommeravgjørelse

Brann opp på sølvplass etter råsterk 3-1-seier på Aspmyra.

Bodø/Glimt - Brann 1-3 (1-1):

Brann tok tre viktige poeng i medaljekampen da de beseiret Bodø/Glimt på bortebane søndag.

Bodø/Glimt feirer denne uka 100 år, men det ble en dempet feiring på hjemmepublikumet etter møtet med bergenserne på Aspmyra. Kampens store samtaleemne ble en kontroversiell avgjørelse av dommer Espen Eskås og dommerteamet i det 21. minutt.

Branns Bismar Acosta satte ballen i mål etter en dødball. Midtstopperen trodde han hadde gitt gjestene ledelsen 2-1. Men etter å ha diskutert med assistentdommeren valgte Eskås å annullere scoringen. Flere mente dommerteamet tilsynelatende brukte storskjermen til å vurdere situasjonen, noe som ikke er lov.

Brukte dommeren storskjermen da han annullerte Branns mål?

Se alle målene i videovinduet øverst!

Gjestenes Vadim Demidov var naturligvis strålende fornøyd etter kampen, og med sesongen så langt, men mener det ikke bare er det solide Brann-kollektivet sin skyld.

– Rosenborg er i egen klasse. Grunnen for at vi er hvor vi er, er fordi Tippeligaen er på sitt svakeste på mange år. For oss er det selvsagt fantastisk å være med helt der oppe, og vi har et vanvittig godt lag med strålende lagmoral.

Branns nærmeste konkurrenter avga alle poeng denne runden. Odd og Molde tapte, mens Haugesund spilte uavgjort.

– Vi kan være med helt inn. Vi har mange hjemmekamper nå. 1. omgang er noe av det dårligste vi har gjort, men vi tok tak i 2. omgang og kom ut som et helt annet lag. Vi har ikke så mange profiler som står frem, men vi har et fantastisk lag, sier Brann-kapteinen.

Frustrasjon i Brann-leiren
Brann har hatt en strålende sesong etter opprykket fra OBOS-ligaen. Laget kjemper nå øverst på tabellen og ligger an til å ta medalje.

Bodø/Glimt, som denne uka feirer sitt 100 års jubileum, sto med to strake seire før møtet med bergenserne.

Kristoffer Barmen sendte gjestene i føringen med et fantastisk hodestøt innledningsvis, før Fitim Azemi kort tid etter svarte på tiltale ved å skli inn utligningen.

Like etter trodde Bismar Acosta at han hadde sendt Brann i ledelsen for andre gang i kampen, men etter litt om og men fra dommeren og hans assistent ble det altså besluttet at målet ikke ble godkjent. Det til stor frustrasjon fra Brann-benken og de tilreisende supporterne.

– Sånn situasjonen ble, ble jo den riktige avgjørelsen stående, sa Freddy dos Santos i FotballXtra-sendingen.

Brann-spiller Kristoffer Barmen mente situasjonen var finurlig.

– Jeg vet ikke. Jeg bare ser at avgjørelsen blir vist på storskjerm og at dommerne velger å endre avgjørelsen, sa han på vei inn til pause.

Brann på 2. plass
Jakob Orlov sendte Brann opp i føringen igjen like etter sidebytte. Svensken sendte ballen i nettmaskene etter en forferdelig klareringen fra Glimt-forsvaret. Orlov vant duellen i feltet, og dermed tok gjesten igjen ledelsen.

Sju minutter seinere satte Kristoffer Barmen inn gjestenes tredje mål for dagen. Etter nydelig Brann-spill fikk Barmen ballen på 18 meter. Han dro ballen over på venstrefoten sin og skrudde ballen opp i det lengste hjørnet fra 16-meterstreken.

Det ble også kampens siste mål. Seieren sender dermed Brann opp på sølvplass med bedre målforskjell enn Odd, som tapte 0-1 mot Stabæk søndag.

– Jeg synes Glimt-supporterne må være skuffet. Det blir for mange langpasninger opp mot Brann-forsvaret. Det blir for enkelt for Acosta og Brann-forsvaret, sier TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen etter kampen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook