Foto: Johansen, Carina

Slet tribunen for Storhamar. Nå skal han redde Frisk Asker

Jimmy Andersson - som måtte sitte på tribunen store deler av fjorårsesongen på grunn av statsborgerskap-rot - skal redde Frisk Asker.

Jimmy Andersson er klar for Frisk Asker. Det bekrefter klubben i dag overfor TV 2.

Klubben har jobbet på spreng for å finne en løsning på backkrisen etter at tre spillere meldte seg skadet før sesongstart.

Henrik Ødegaard, hentet fra Lørenskog før sesongen har et brudd i tåa og er ventet å være ute i 2-3 uker.

Nick Pageau, også en ny backforsterkning, sliter med brudd i foten mens Dag Christian Frøystad er ute med hjernerystelse. Pageau er trolig tilbake først om fem uker mens Frøystad er ute på ubestemt tid.

– Det er uvisst hvor lenge han er ute. Det kan ta et par måneder, sier Vidar Wold i Frisk Askers sportskomité.

Nå har klubben altså funnet en kortsiktig løsning og har signert en avtale med tidligere Storhamar-spiller, Jimmy Andersson.

– Vi er veldig glade for at han stiller opp og det hjelper oss gjennom skadekrisen på backsiden. Jimmy er et navn vi har hatt på blokken hele tiden og vi har nå skrevet en kontrakt med ham frem til 18.oktober, sier Vidar Wold.

Klubben håper å ha Andersson spilleklar allerede til møtet med Vålerenga i Askerhallen førstkommende søndag.

Jimmy Andersson var en solid backkjempe i Storhamar, men måtte store deler av forrige sesong sitte på tribunen på grunn av kvoten på utenlandske spillere. Andersson foreslo at han kunne bli norsk statsborger, da Storhamar hadde for mange utlendinger i stallen. De hadde sågar inntrykk av at Andersson hadde søkt om statsborgerskap før fjorårsesongen, men 31-åringen valgte å forbli svensk. Det skapte trøbbel for Hamar-klubben.

Grunnen er at det kun var lov til å bruke syv utenlandske spillere per kamp i Getligaen. Storhamar hadde åtte. Ettersom Andersson brøt løftet om å bli norsk godtok han å bli et åttende valg blant utlendingene.

– Jeg vil virkelig beklage den situasjonen som jeg og klubben har havnet i. Jeg har valgt å forbli svensk av personlige og familiære årsaker, sa Jimmy Andersson til Hamar Arbeiderblad da.

Andersson har i følge Frisk Asker trent godt i sommer og holdt seg i gang på is med YA, senioravdelingen til Storhamar.

– Han har holdt seg i gang og er en toveisspiller. Det vil si at han er god offensivt og defensivt og det er viktig for oss, sier Wold.

TV 2 kunne tidligere i dag også fortelle at Frisk Asker også har vært i kontakt med TV 2 Sportens nye hockeyekspert, Erik Follestad Johansen.

Asker-klubben skal ha kontaktet 27-åringen før hans første jobb som TV 2 ekspert for Hockeyxtra på Sportskanalen torsdag kveld.

– Ja, jeg har blitt kontaktet, men noe lenger har vi ikke kommet, sier Follestad Johansen.

– Vurderer du et comeback?

– Jeg holder alle dører åpne så får vi se hva som skjer, sier den tidligere Frisk Asker-og Vålerenga-backen,

Frisk Asker ønsker seg også en langsiktig backløsning, men foreløpig er det ikke midler til å hente det per dags dato.