Casper Ruud (17) vil bli verdens beste: – Da blir signaturen CR1

SZCHECIN, POLEN (TV 2): Casper Ruud (17) hadde et mål om å være blant de 500 beste i løpet av året. Nå er det september og han er blant de 300.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg savner norsk mat og solbærsaft. Jeg elsker solbærsaft! smiler 17-åringen når Lørdagsmagasinet møter ham i Polen.

Tennisspiller Casper Ruud dro fra Sevilla, og sin hittil største seier i ATP Challenger, til en ny proffturnering i Szchecin i Polen.

– Nå er det på en måte livet mitt å reise rundt, og det er jobben min også. Jeg trives og synes det er gøy. Jeg får oppleve mye. Det er mange flotte byer, men jeg får også se at mange ikke har det vi i Norge tar for gitt, forteller Ruud.

Snarøya-gutten er første nordmann som vinner proffturneringen ATP Challenger allerede før han er myndig.

Leker seg på banen

– Jeg har potensiale til å spille jevnt og godt med de beste, eller de spillerne som er blant de topp hundre i verden, sier han til TV 2 etter sin siste kamp.

Casper vant første sett mot atskillig mer erfarne Marco Cecchinato (23) fra Italia som er rangert som nummer 149 i verden.

– Jeg er yngre. Jeg er dårligere på rankingen og skal på en måte egentlig ikke vinne på papiret, men det er gøy å gå ut der og more seg litt og prøve på litt morsomme slag, sier nordmannen som høstet stor applaus fra noen av de 22.000 tilskuerne under turneringen kalt Pekao Open.

Italieneren innrømmet at han var spent før møte med nordmannen.

– I dag var jeg litt nervøs for jeg vet han spiller så bra, så jeg er glad for jeg vant kampen i dag, roser Cecchinato.

Nummer 274

– Det endte dessverre med tap i dag så det gjør litt vondt inne i meg. Jeg hater å tape, utbryter Ruud.

Han understreker at han er sugen på mer suksess og prøver å være grådig og gjerrig på banen selv når det går bra.

– Sånn som i fotball og golf er det jo også mye penger. Når man gjør det bra er det mye gleder som kommer med, men man må fortsatt bare prøve å motivere seg. Når man er utpå banen så har man lyst til å vinne. Jeg tror at de som er aller best har et veldig, veldig bra vinnerinstinkt.

I Sevilla bykset nordmannen til 274. plass på verdensrankingen og han hentet nye ti poeng i Polen.

– Jeg hadde et mål om å være blant de 500 beste i løpet av året. Nå er det september og jeg er blant de 300.

Pappa Ruud

Neste uke går turen videre til Kina der noen av verdens ti beste spillere kommer. Men først skal han hjem til Snarøya for å slappe av med venner og familie, og for å trene med pappa Christian Ruud.

Det er han som får æren for å ha introdusert sønnen for tennis allerede som smårolling.

– Jeg kan huske at jeg synes det var gøy med fotball og golf og bandy også. Jeg valgte tennis. På grunn av pappa var det mest naturlig, sier Casper og viser til at faren med nummer 39, er den høyest rangerte norske tennisspilleren gjennom tidene.

Kanskje blir det også tid til å stikke innom Wang videregående skole der Casper går i tredje klasse. Medelevene ser ikke stort til ham, for den lange tennissesongen varer fra 1. januar og ut november.

Stadig mer komplett

TV 2s tennisekspert Jan Frode Andersen roser Ruuds ekstreme mentale ferdigheter. Han sier fremgangen i serve og backhand i de siste kampene gjør ham til en enda mer komplett tennisspiller.

Med seg på ferden har Casper den spanske treneren Pedro Rico (34) som har trent tennisspillere til å bli blant verdens topp 50.

Rico sier guttens fremste fortrinn er hans mentale styrke.

– Han er moden på banen. Han jobber hardt og er veldig disiplinert. Han vil virkelig dette. Så jeg skal bare hjelpe ham å nå så langt som vi kan, forklarer treneren.

Casper sier han vil ta etter Novak Djokovic som også vant en ATP Challengerturnering før fylte 18.

– Djokovic er smidig, han er sterk, han er rask, han leser spillet bra, han spiller bra taktisk, han spiller teknisk, han har bra mental styrke. Jeg har i hvert fall lyst til å prøve å komme meg dit. Jeg har ikke noe problem med å si at jeg skal gå for det, og prøve å bli verdens beste tennisspiller!

Hans råd til andre som vil opp og frem er å ha det gøy underveis.

Casper er jevngammel med Martin Ødegaard, men signaturen CR ligner en annen fotballspillers, nemlig Christiano Ronaldos.

– Jeg må nesten ta et sjutall bak. CR 07, spøker Ruud.

– Var det ikke nummer én du skulle bli?

– Hvis jeg noengang blir nummer en så skal jeg endre det til CR 1 tror jeg. Det får jeg gjøre! Lurer på hva jeg skal gjøre hvis jeg blir nummer sju? Da får jeg ta en telefon til Ronaldo kanskje, sier syttenåringen med et stort smil.