I dette rommet er nøkkelen til VM-suksess for Edvald Boasson Hagen

Syklisten forbereder seg i et varmekammer før VM i Qatar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre uker før avreise til sykkel-VM i Qatar er frykten for sjokktemperaturer så stor at Edvald Boasson Hagen forbereder seg i et varmekammer.

– Nå som det er så fint vær ute, er det kjedelig å trene i en kjeller som er varmet opp til 36 grader. Men det er det som venter oss i Qatar, sier Edvald Boasson Hagen.

Forbi resepsjonen på Toppidrettssenteret i Oslo, ned en trapp og bak en tung ståldør innerst i gangen finner vi 29-åringen. Her inne foregår en liten del av forberedelsene til VM i Qatar.

Det kan bli en gloheit affære. Snitttemperaturen i ørkenstaten i oktober er nemlig 35 grader.

I treningsrommet ved Sognsvann har varmeovnene stått på maks for å få den riktige temperaturen i rommet, der det er plassert ut ergometersykler og sykkelruller.

– Det er altfor varmt å sykle når det blir slike temperaturer, sier Boasson Hagen når TV 2 viser ham fredagens værmelding i Doha. Ifølge storm.no blir det 41 grader!

– Og det er attpåtil i skyggen, understreker landslagssjef Stig Kristiansen.

– Det er som å være i en bakerovn; null kjøling. Og rittet varer i 260 km. Det kommer med andre ord til å bli en grusom affære dersom det blir så varmt, mener han.

Edvald Boasson Hagen tar derfor akklimatiseringen på alvor. Han vil tilbringe en del treningstimer innendørs frem mot mesterskapet som starter med lagtempo 9. oktober og som avsluttes med fellesstart en uke senere.

– Det er en viktig del av forberedelsene. Jeg har ikke likt varme så bra før. Da er det viktig å forberede seg på best mulig måte.

Sist han syklet i høy varme var under OL i Rio. Det endte med at han måtte bryte.

– Der var det 20 grader i dagene før rittet før temperaturene spratt opp i 35 grader på konkurransedagen. Dette ble et sjokk for kroppen. Det taklet ikke kroppen min så godt, og jeg skal ikke gå på den blemmen igjen.

Norges kaptein i Qatar, Alexander Kristoff, kommer ikke til å benytte seg av denne akklimatiseringsmetoden.

Han reiser til Doha allerede 4. oktober for å være forberedt til lagtempoen med Katusha 9. oktober.