– Den perfekte Klopp-spiller

Adam Lallana roses opp i skyene av TV 2s Premier League-ekspert etter en glitrende sesongstart for Liverpool.

Se Chelsea-Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo fredag kl. 21.00!

Adam Lallana glitrer for tiden. 28-åringen har startet samtlige av Liverpools kamper denne sesongen og respondert med to scoringer. Kantspilleren har også tatt storspillet med seg på landslaget, og i VM-kvaliken mot Slovakia ble han matchvinner med sitt første mål for England.

– Kan levere 20 målpoeng
TIlbake i storslag, tilbake der man har forventet at han skal være: Petter Myhre er ikke i tvil om at Lallana kan bli en av Liverpools viktigste spillere denne sesongen.

– Han er kapabel til å levere 20 målpoeng i løpet av en sesong. Det bør være innenfor mtp. ferdighetene han har. Men da må han bli litt taktisk klokere og bruke kreftene enda litt lurere, sier Myhre.

Forventningene var store til Lallana da han ble hentet til Liverpool for 25 millioner pund fra Southampton i 2014. Kantspilleren hadde akkurat kommet med på årets lag i Premier League, men starten på Merseyside ble tung etter å ha pådratt seg en kneskade i sesongoppkjøringen.

– Jeg har sagt mange ganger før at jeg prøvde nok for hardt da jeg kom til klubben. Jeg ønsket å gjøre det bra og bli akseptert. Det tok kanskje lenger tid å finne meg til rette. I starten tenkte jeg at det var rart da jeg varmet opp. Jeg hadde ingen tilknytting til fansen, det var rart å spille på Anfield i en annen drakt etter å ha vært i Southampton så lenge. Men jeg har ikke de følelsene lenger. Jeg har funnet meg til rette, sier Adam Lallana til PL TV.

I Klopps høyintensitetsfotball har Lallana vist seg gull verdt for Liverpool. Myhre mener rødtrøyenes nummer 20 endelig har fått ut potensialet sitt.

– Jeg husker jeg fikk spørsmålet da han ble kjøpt. «Wow, den summen for en sånn spiller», men han var en av dem jeg forsvarte. Jeg tenkte at det var en spiller som kunne passe inn i systemet til Brendan Rodgers. Så var det skader, laget fikk motgang og så kom Klopp inn. Da mente mange at han ville forsvinne. Det var jeg uenig i. Jeg mener han har mange kvaliteter som Klopp krever i sin spillestil, sier Myhre.

– Han er god på det som en trener er glad i at du er god på. Det vil si alt som motstanderen ikke kan nekte deg å være god til. Det ligger i innsats, gjøre sitt beste hele veien, være en fantastisk førsteforsvarer. Samtidig som han har det fysiske aspektet, er han god med ballen på små flater i tillegg. Han er en spillertype som passer perfekt inn i måten Klopp ønsker å spille på.

Og Lallana virker å ha tilpasset seg perfekt etter Klopps ideer om hvordan Liverpool skal spille fotball. Der han i større grad slet under Brendan Rodgers, er forholdet til manageren langt bedre nå, innrømmer Lallana.

– Han (Klopp) er en toppmanager. Jeg føler jeg forstår ham og hva han forventer av oss. Det er ikke alltid du har det med managere. Managere blir ofte frustrerte på spillerne når de ikke tar ting, men jeg føler jeg har kjemi med Klopp hvor jeg vet hva han ønsker av meg. Jeg føler han stoler på meg, det er viktig for en spiller, sier Lallana.

 Skrtel utvist etter stempling – så scoret Lallana fem minutter på overtid

Mener Lallana må løpe smartere
28-åringens fremste egenskap er den harde jobbet som blir lagt ned på banen. I storseieren over Leicester løp Lallana imponerende 13,1 kilometer.

– Da får du noe som Klopp er veldig glad i, en som er ivrig på å få ball og vinne den tilbake. Men samtidig har du alltid høy puls når du kommer til de avgjørende sitasjonene. Den målgivende pasningen eller den avgjørende avslutningen som må være helt perfekt for at det skal bli tellende resultater, der er han ofte i en stresset situasjon, sier Myhre.

– Han må bare justeres litt i sånn at han blir litt klokere i den defensive jobbingen og i bevegelsene offensivt, slik at han har overskudd og ro når han kommer i de avgjørende situasjonene

Han roser samtidig Lallana for jobben som legges ned som førsteforsvarer – en av de viktigste fasene av spillet under Klopp.

– Når Liverpool mister ballen, er Klopp veldig opptatt av at man skal gjøre et forsøk på å vinne den tilbake med en gang. Der er han veldig god. Han er også kvikk på små flater. Det er de øverste spillerne som setter standarden for presset. Gjør de en halvveis jobb, kan ikke resten av laget forflytte seg. Han er veldig tydelig i jobben der, som gjør det lettere for de andre spillerne å gjøre den defensive jobben.

Så langt har Liverpool variert fra det glitrende, som i kampene mot Arsenal og Leicester, til det bunnløst fortvilende og tafatte som mot Burnley. Fredag kveld venter Chelsea i en gigantisk prøvelse på Stamford Bridge. Da er Liverpool helt avhengige av at Lallana og resten av de røde er i toppslag nok en gang.