HACKET: Sir Bradley Wiggins og Chris Froome er blant utøverne som er rammet av hackerne som tok seg inn i WADAs databaser. (AP Photo/Christophe Ena)
HACKET: Sir Bradley Wiggins og Chris Froome er blant utøverne som er rammet av hackerne som tok seg inn i WADAs databaser. (AP Photo/Christophe Ena) Foto: Christophe Ena

Froome og Wiggins rammet av WADA-hackerne

Verdens Antidopingbyrå (WADA) bekrefter at hackerne som tok seg inn i deres database har publisert konfidensiell medisinsk informasjon om ytterligere 25 idrettsutøvere.

Av de 25 utøverne er det ti fra USA, fem fra Tyskland, fem fra Storbritannia og én utøver fra Tsjekkia, Danmark, Polen, Romania og Russland.

Blant utøverne som er rammet er de britiske syklistene Chris Froome og Bradley Wiggins.

Hackingen har også gått utover den danske svømmeren Pernille Blume, som vant gull på 50 meter fri i Rio-OL. Hennes journaler viser at hun har benyttet seg av astmamedisinen terbutalin, som er på listen over forbudte stoffer, men som det i visse tilfeller blir gitt godkjennelse for om stoffet inntas via inhalator.

Blume har tidligere sagt at hun fikk konstatert anstrengelsesastma i 2010.

Den norske syklisten Vegard Robinson Bugge ble for et drøyt år siden utestengt for bruk av terbutalin. Tidligere i år ble syklisten Simon Yates utestengt i fire måneder av samme grunn. (©NTB)