Frisk Asker - Stavanger Oilers 4-4 (4-5 etter straffer)

Midt i den målrike andreperioden ble det dramatikk på flere fronter. TV 2-reporteren Håkon Kristiansen var i fyr og flamme over at kompisen Eirik Salsten hadde sendt Stavanger Oilers opp i 2-0, og tok dermed opp mobilen for å tvitre en hyllest til Salsten. Det ble skjebnesvangert, da pucken kom flygende over vantet mot publikum.

– Det var derfor jeg ikke fulgte med. Sidemannen min sa at det kom en puck flygende, men jeg klarte å snu meg rett mot pucken, så jeg fikk den rett i nesen. Jeg kjente med en gang at den var brukket. Det smalt skikkelig, sier Kristiansen til TV 2.

Se den dramatiske hendelsen i videovinduet øverst i saken!

– Legen til Frisk sa det var såpass ille, så jeg ble sendt rett til Rikshospitalet. Heldigvis satt jeg ved siden av en god kompis som er sykepleierstudent, så jeg fikk utrolig god hjelp med en gang.

Dermed ble Kristiansen fraktet videre til sykehus for behandling.

– Det var verdt det. Nå håper jeg bare Salsten får den gullhjelmen, sier Kristiansen, som for øvrig ikke var på jobb under kampen.

Oilers ledet 4-0, men Frisk kom tilbake!
Tre av fire TV 2-eksperter vurderte Oilers som sesongens favoritter til å vinne ligaen, og det startet bra for Stavanger-laget. Og det startet strålende for de regjerende dobbeltmesterne.

Dan Kissel sendte bortelaget i føringen 15 minutter ut i den første perioden. Og kort tid ut i midtperioden doblet Eirik Salsten ledelsen. De to neste minuttene scoret Oilers to ganger. Først ved Henrik Medhus, før Tommy Kristiansen ordnet 4-0.

Men så våknet vertene. Ryan Hayes reduserte til 1-4, før Torstein Nordrum scoret 2-4 to minutter senere. Med kun åtte sekunder igjen av andreperioden reduserte Frisk Asker igjen, denne gang med Oskar Nilsson. Samtlige av scoringene ble scoret i overtall. Dermed gikk lagene til den andre pausen på stillingen 3-4.

Og Frisk fortsatte opphentingen. Tre minutter ut i den tredje perioden utlignet Endre Medby til 4-4. Kampen gikk til spilleforlengelse, men der kom det ingen scoringer. Dermed ble det straffeslag.

Se alle høydepunktene i videovinduet nederst i saken.

Stavanger scoret på sitt første straffe ved Mark Van Guilder, mens Frisk bommet på alle sine forsøk. Dermed ble det to poeng til Oilers, mens Frisk måtte nøye seg med ett i sesongens første kamp.

– Dette var et fyrverkeri av en hockeykamp!
Etter kampslutt var begge trenerne fornøyde med poengfangsten.

– Vi viser sterk moral med måten vi kommer tilbake på. Det er helt ok med ett poeng, sier Frisk-trener Sune Bergman til TV 2.

Pål Gulbrandsen så ut til å få en perfekt start på sin jobb som hovedtrener for Oilers. Men etter Frisk-comebacket ble det ikke full pott i debuten.

– Vi begynner å gjøre dumme feil og tror vi er bedre enn det vi er. Vi pådrar oss dumme utvisninger og slipper Frisk inn i kampen. Toppnivået vårt er bra, men vi gjør mye rart til tider, sier Gulbrandsen til TV 2.

– Vi må finne balansen mellom å være kreative og å være kyniske. Men jeg er fornøyd med to poeng i Askerhallen, slik som kampbildet ble, sier Oilers-treneren.

– Dette var et fyrverkeri av en hockeykamp, oppsummerer TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Et fyrverkeri av en hockeykamp!