Molde klarte ikke å slå Haugesund med en mann mer

Haugesunds Nemanja Tubic fikk sitt andre gule kort ti minutter før slutt på stillingen 0-0, men Molde klarte ikke utnytte overtallet.

Tubic fikk marsjordre i det 80. minutt, men som i resten av kampen slet Molde med å skape de største mulighetene. Dermed endte det 0-0 i oppgjøret mellom to av eliteseriens formlag.

Haugesund kom klart best i gang i Molde. Bortelagets toppscorer Torbjørn Agdestein var svært nære å sende Haugesund i ledelsen etter sju minutter, men skuddet gikk via en Molde-forsvarer og ut.

Moström gikk solo

Sju minutter senere var bortelaget på besøk i Moldes 16-meter nok en gang. Alexander Stølås slo ballen inn i feltet langs bakken, men både Liban Abdi og Agdestein kom for sent til å sette den i mål.

Molde slurvet og skapte flere halvsjanser foran eget mål, men kom mer og mer inn i kampen inn mot pause. Mattias Moström gikk solo etter 27 minutter, men alene med keeper Per Kristian Bråtveit satte svensken ballen i brystet til keeperen.

Keeperen ble satt på prøve ti minutter før pause da Harmeet Singh testet skuddfoten, men Bråtveit parerte med begge hender på Singhs skudd fra 20 meter.

Rødt kort
MFK og FKH spilte uavgjort på Aker Stadion søndag kveld. Her får Haugesunds Nemanja Tubic sitt andre gule kort for dagen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Fredrik Brustad var nære med pannebrasken like før pause, men det sto 0-0 etter de første 45 minuttene.

Den siste omgangen var relativt sjansefattig, og spillet ble stoppet flere ganger med spillere som lå nede for telling.

Haugesund-laget gjorde det vanskelig for seg selv da Nemanja Tubic feide ned Joshua Gatt med ti minutter igjen. Midtstopperen fikk sitt andre gule kort for den røffe behandlingen av MFKs ulykkesfugl.

– Joshua Gatt har kjempet seg tilbake etter flere alvorlige skader, og så er han ute på banen der i noen få minutter før han får ei ordentlig stygg takling på seg. Han får bare gult kort for den, selv om det blir rødt til slutt. Det går faktisk an å gi direkte rødt for den taklingen, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen i TV 2s Tippeliga-studio.

Amerikanske Joshua Gatt var endelig tilbake på banen for MFK, etter å ha slitt med å gjøre comeback for de blå og hvite etter et langt opphold på sidelinjen. Heldigvis var hurtigtoget raskt tilbake på beina.

Se situasjonen i kampsammendraget øverst i saken!

Solskjær fornøyd
Molde styrte med en mann mer, men klarte ikke skape den avgjørende sjansen. Dermed ebbet kampen ut til 0-0 på Aker Stadion.

– Det var en tett kamp, og ikke en spesielt god fotballkamp. Det er to lag som er gode defensivt. Vi har holder nullen igjen. Det er positivt. Vi har mange som sliter med sykdom og er litt preget av det. Jeg er fornøyd med ett poeng i dag, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

FKHs Andrea Loberto var også fornøyd med det ene poenget.

– Det er kanskje ikke den mest spennende kampen. Det var to lag som hadde respekt for hverandre. Vi holder nullen på en tøff bortebane mot et lag som har vært i gode form. Vi har alltid lyst på tre poeng, men man får ikke alltid det man ønsker seg, sier Haugesund-trener Andrea Loberto.

Slik stilte lagene:

Molde (4-3-3): A. Linde - C. Remmer , R. Gabrielsen , S. Gregersen , P. Flo - A. Diop , H. Singh , B. Sarr - M. Moström , F. Brustad - P. Strand.

Haugesund (4-4-2): P. Bråtveit - V. Skjerve, W. Troost-Ekong, N. Tubic, D. Myrestam - K. Haraldseid, F. Kiss, H. Hajradinovic, A. Stølås - L. Abdi, T. Agdestein.