Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag sikret Casper Ruud seg billett til finalen i ATP Challanger-turneringen i Sevilla med seier over argentinske Pedro Cachin.

I lørdagens finale møtte nordmannen den seks år eldre japaneren Taro Daniel. Japaneren var tredjeseedet i grusturneringen.

ATP Challenger-turneringen, som er nivået under de aller beste i tennis, er den første 17-årige Ruud deltar i. Å komme til finalen er en kjempebragd av talentet.

Få hadde drømt om at nordmannen skulle gå helt til topps i turneringen.

– Det er ganske vilt. Jeg er tom for ord akkurat nå. Jeg har hatt en helt fantastisk uke her nede, både på og utenfor banen. Jeg er utrolig glad for seier i min første challangerturnering, sier Casper Ruud til TV 2 etter seieren lørdag kveld.

Det norske tennistalentet sikret seieren med 2-0 i sett (6-3 og 6-4).

– Jeg slipper meg løs fra første poeng. Det er jevnt i starten, men jeg føler meg bra. Jeg holder på å surre det litt til i andre sett. Jeg får litt nerver, men så klarer jeg å ta meg sammen å dra det land.

– Jeg hadde som mål å være blant de 500 beste tennisspillerne dette året, men nå er jeg blant de 300. Det er fint å få den bekreftelsen på at man har nivået inne, forteller Ruud.

Enveiskjøring
Han vant kampens første sett 6-3 etter å ha tatt ledelsen.

Og unggutten fra Snarøya bare fortsatte i det andre. Det kunne se ut som at det skulle bli enveiskjøring fra nordmannen. Ruud ledet hele 4-0 i games i det andre settet.

Men så tok japaneren tak i kampen, og vant de tre neste.

Ruud skjønte alvoret og vant det neste gamet. Dermed sto det 5-3 til 17-åringen, som kunne avgjøre finalen etter bare to sett. Likevel kom japaneren tilbake og vant det neste gamet.

Nordmannen hadde fortsatt muligheten til å avgjøre kampen etter bare to sett. Og det klarte han. Ruud servet inn seieren og vant til slutt 6-4 over japaneren i det andre settet.

– Norsk tennishistorie
Ruud har gjort en imponerende prestasjon i turneringen i Spania, og føyer seg nå inn blant de 280 beste tennisspillerne i verden.

– Det er et eventyr for Casper Ruud, det er et eventyr i norsk tennishistorie, og det er mange eventyr i vente sammen med 17-åringen fra Snarøya, sa TV 2s tennisekspert Jan Frode Andersen.

– Dette var en tennisoppvisning. Han er så knallsterk mentalt. I debuten. Hans første finale. Det er rett og slett magisk. Vi kan bare glede oss til fortsettelsen! sa TV 2s kommentatorer.

– Dette er et stort gjennombrudd for Casper, men å få et nytt gjennombrudd for å komme inn blant de aller beste kan ta mange år til, forklarer Andersen.