Storhamar-Vålerenga 1-1:

Lørdag startet en ny sesong med Get-ligaen. Storhamar mot Vålerenga ga hockeyfansen en reprise fra fjorårets serieåpning, en kamp sistnevnte vant 2-0.

Vålerenga er ikke tippet høyest på tabellen i år, mens flere har tro på Storhamar kan gjøre det bra.

– En bra hockeykamp
Og det var hjemmelaget som skapte de aller største sjansene i åpningsperioden. Gjestene hadde noen situasjoner der de kom i overtall, men klarte ikke å utnytte det.

Storhamar var nærmest da de traff innsiden av høyrestolpen til Vålerenga-keeper Steffen Søberg, men nærmere enn det kom ingen av lagene i den første perioden.

– Det er en bra hockeymatch. To gode lag med mye fart. Det er litt rart at det står 0-0, for begge lag har hatt sine sjanser, sa Vålerenga-kaptein Brede Csiszar til TV 2.

Matchstraff
Noen minutter ut i andre periode måtte Vålerengas Fredrik Csisar forlate banen. Spilleren fikk matchstraff for å ha vært fysisk med dommeren, etter at dommerteamet prøvde å bryte opp en slåsskamp mellom Csisar og Storhamars Nummelin.

Likevel var det Vålerenga som scoret kampens første mål. Colin Spaberg Olsen fintet vekk en forsvarer, før 19-åringen styrte pucken ned i lengste hjørne for Storhamars målvakt halvveis ut i andre periode.

Gjestene dominerte, og Storhamar fikk det ikke til å stemme. Dermed sto det 1-0 til bortelaget før den tredje perioden.

Til sudden death
Ni minutter ut i siste periode fikk hjemmelaget en sjanse til å redusere, men avslutningen fra Martin Gran gikk oppå tverrliggeren til Vålerenga.

Vålerenga så ut til å være på vei mot en sterk 1-0-seier på bortebane. Men Storhamars Joakim Jensen ville det annerledes. I undertall sørget 29-åringen for 1-1 og sudden death.

Etter bare 28 sekunder avgjorde svenske Filip Gunnarsson kampen for Vålerenga, etter slurvete spill av hjemmelagets forsvar.

Se målet i videovinduet øverst!

Storhamar var favoritter i år som i fjor, men klarte heller ikke denne gangen å leve opp til favorittstempelet. Og dermed kunne Roy Johansen og hans menn juble for seier i serieåpningen.

– Storhamar fikk en gratis sjanse til å få med seg poeng, men jeg syns de ga den rett tilbake i tre mot tre, etter en klønete feil, sa TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Målscorer Filip Gunnarsson var naturligvis en fornøyd mann etter seieren i premieren.

– Det er en jevn kamp, og laget vårt forsvarer seg bra. Og så tar vi vare på mulighetene vi får. Vi gjør en veldig bra kamp, sier Gunnarsson til TV 2.

– Vi har ikke trent så hardt som vi har gjort under Roy i løpet av min tid i klubben. Vi orker å spille. Vi har kanskje ikke det beste laget, men vi kriger sammen, sier matchvinneren.

Kampen mot Storhamar var Roy Johansens første som ny Vålerenga-sjef.

– Vi er veldig fornøyd med seier i den første kampen. Det betyr mye for klubben, og det betyr mye for spillerne som har jobbet hardt over lang tid, sier Johansen.

– De var klare favoritter hos de fleste oddsselskapene. Vi legger ned hardt arbeid og klarer å holde laget samlet. I tillegg så har vi en bra målvakt. Har du en bra målvakt og jobber hardt defensivt, kan alt skje. Etterhvert som tiden gikk syns jeg vi var bra med i kampen og skapte mye. Det var en jevn kamp som også kunne vippet i Storhamars favør, forteller Vålerenga-sjefen.

Stjernen vant 3-2 borte mot Sparta Sarpsborg i den første kampen lørdag.