Rashford med hat trick da Englands U21-landslag slaktet og ydmyket Norge

Norges U21-landslag var totalt sjanseløse mot Marcus Rashford og Englands U21-landslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EM-kvalifisering U21 gruppe 9: England U21 – Norge U21 (2-0) 6-1:

Manchester Uniteds stjerneskudd Marcus Rashford scoret hat trick da Englands U21-landslag banket og ydmyket Norges U21-gutter hele 6-1 i EM-kvalifiseringen tirsdag.

Stortapet mot England betyr at Norge får det svært vanskelig med å komme til EM-sluttspillet for U21-landslaget.

– Det ble gutter mot menn utover i kampen, og nok en helt begredelig dag for norsk fotball, slår TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast etter kampslutt.

– Martin Ødegaard viste at han er i utvikling og at han vil bli enormt god. Utover det var det ikke mange som fikk godkjent. Norge har noen spennende spillere fremover på banen, men i forsvaret var det strykkarakter. Sander Berge har vært enormt god i Tippeligaen for Vålerenga som sentral midtbanespiller, men ble i dag svimmel etter å ha møtt Marcus Rashford. Jeg savner de skikkelig gode midtstopperne som ofrer hode, kne og tå for å unngå baklengs, sukker Mathisen.

– Står det nærmest historisk dårlig til med norsk fotball for øyeblikket?

– Jeg har ikke så god kontroll på norsk fotball gjennom tidene, men nå har vi to stygge tap på rad. Vi hadde forventet at U21-landslaget skulle gi England mer kamp, og det er klart at når det ble så stygt tap føles det ikke bra. Dessuten var dette trist for Norge med tanke på å komme til U21-mesterskapet. De ødela målforskjellen. Tapet mot Tyskland og England U21 er uten tvil et wake up call for norsk fotball, slår han fast.

– Men vi får bare fortsette å finne ut hva som kan gjøres annerledes for å nærme oss de beste, og ikke grave oss helt ned, understreker TV 2-eksperten.

Aldri i nærheten
Norge åpnet kampen friskt, men utover i kampen viste spillere som Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Ole Selnæs og resten av laget at de ikke var i stand til å hamle opp med Englands unggutter.

Etter Rashfords hat trick har nå supertalentet scoret i sin Manchester United U21-debut, Europaliga-debut, Premier League-debut, England senior debut og nå sist hele tre mål i sin debut for Englands U21-landslag.

Norge sjanseløse etter pause
Norge måtte reise seg etter 0-2 og en skikkelig kalddusj før pause.

Men der Norge åpnet friskt før hvilen, var Leif Gunnar Smeruds menn langt tammere i åpningsminuttene av andre omgang.

De trillet ball og slet med å skape de store målsjansene.

Seks minutter ut i omgangen fikk England ballen i mål igjen.

Kortney Hause headet ballen i mål etter et corner, men dommer Ali Palabiyik annullerte scoringen fordi han mente at corneret hadde vært over dødlinjen.

TV-bildene viste imidlertid at dommeren tok feil og England ble snytt for 3-0-scoringen.

Kunstscoring av Rashford
Fem minutter senere snurret Marcus Rashford rundt med Sander Berge i feltet og fikk en alle tiders mulighet til å øke Englands ledelse. Denne gang gikk avslutningen til stjerneskuddet rett på keeper Sondre Rossbach.

Mats Møller Dæhli, som startet sin første kamp for Norge U21 siden oktober 2013, ble tatt av banen i det 56. minutt. Inn kom Vålerengas Ghayas Zahid.

Det byttet hjalp Norge lite. England var flere hakk bedre enn Norge og kunne enkelt øke til 3-0 ved etter Ruben Loftus-Cheek i det 64. minutt.

Chelsea-spilleren scoret sikkert via stolpen og inn etter et langskudd fra omtrent 16-meteren.

Bare ett minutt senere viste debutant Marcus Rashford seg frem igjen. På lekkert vis skrudde han ballen i bue over Sondre Rossbach og vakkert i krysset. Det var en virkelig kunstscoring av Manchester Uniteds stjerneskudd.

Drøye 20 minutter før slutt headet innbytter Ghayas Zahid inn et reduseringsmål for Norge, men med 1-4 ble det for mye å hente igjen for Norges unggutter.

I det 70. minutt fikk England straffespark etter at Thomas Grøgaard handset klart innenfor 16-meteren.

Marcus Rashford steg frem, dunket ballen knallhardt i mål, og fullførte sitt hat trick.

Fire minutter før kampslutt satte Lewis Baker inn 6-1-scoringen, igjen etter dårlig forsvarsspill, og sørget for et skrekkelig resultat for Norge.

Frisk åpning av Norge – så våknet England
Norge åpnet friskt mot Englands Premier League-proffer og dominerte banespillet i åpningsminuttene.

Etter ti minutters spill fant Martin Ødegaard Mohamed Elyounoussi med en perfekt pasning i feltet, men Elyounoussis skudd fra skrått hold ble reddet av Englands keeper.

Like etter fikk Elyounoussi sjansen fra god posisjon, men også denne gang reddet Angus Gunn avslutningen.

Rashford straffet Norge og scoret i debuten igjen
I det 16. minutt viste Martin Ødegaard seg frem med et vakkert dribleraid.

Real Madrid-proffen driblet to motstanderne innenfor 16-meteren før han spilte ballen 45 grader ut til Iver Fossum. Hannover 96-proffens heading ble imidlertid reddet av Angus Gunn.

Men til tross for spillemessig overtak var det England som scoret først.

England snappet opp en feilpasning fra Sander Berge på egen banehalvdel i det 29. minutt, og ballen havnet til slutt hos Englands EM-spiller og stjerneskudd Marcus Rashford.

Alene med Sondre Rossbach dunket Rashford ballen i mål i det som faktisk var stjerneskuddets U21-landslagsdebut (han debuterte for A-landslaget før U21-landslaget) og England tok ledelsen 1-0.

Rashford har nå ifølge Opta scoret i sin Manchester United U21-debut, Europaliga-debut, Premier League-debut, England senior debut og nå sist i sin debut for Englands U21-landslag.

Doblet ledelsen etter forsvarstabbe
Sju minutter senere scoret Englands U21-gutter igjen. Chelseas Nathaniel Chalobah dunket ballen vakkert og knallhardt i nettaket på hel volley fra kloss hold etter et innlegg fra kanten.

Chalobah fikk stå helt alene på bakerste stolpe, og det er ikke i tvil om at Englands 2-0-scoring kom etter en gedigen forsvarstabbe. Dermed måtte gå slukøret til pause med 0-2 i bagasjen.

Rashford og Ødegaard fra start
For England startet Manchester Uniteds stjerneskudd Marcus Rashford, som mange mente burde heller spilt for Englands A-landslag.

– Det er på ingen måte en degradering å spille for U21-landslaget. Han skaffer seg viktig erfaring. Og mange av de som nå er på A-landslaget har dratt nytte av å spille på U21-laget, sa Englands U21-landslagstrener Gareth Southgate til thefa.com før avspark.

Norges trener Leif Gunnar Smerud stilte med en sterk startoppstilling som inneholdt kjente navn som Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Ole Selnæs. De har alle har erfaring fra A-landslaget.

På topp startet Alexander Sørloth. Han kom inn som innbytter da Norges A-landslag tapte 0-3 i VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland på Ullevaal søndag.

Da lagene møttes i Drammen i fjor ble det engelsk seier til tross for at Norge var det dominerende laget. England vant 1-0 etter at James Ward-Prowse scoret på straffe.

Totalt skal det spilles åtte kamper i kvalifiseringen og det er kun gruppevinnerne som går direkte til EM. Det er imidlertid mulig å sikre seg playoff ved å ende som en av de fire beste toerne.

Slik startet lagene:

England (4-4-2): Angus Gunn (Manchester City) – Dominic Iorfa (Wolverhampton), Calum Chambers (Arsenal), Kortney Hause (Wolverhampton), Matt Targett (Southampton) – James Ward-Prowse (Southampton), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Lewis Baker (Vitesse), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) – Marcus Rashford (Manchester United), Nathan Redmond (Southampton)

Norge (4-5-1): Sondre Rossbach – Kristoffer Haraldseid, Sander Berge, Ulrik Yttergård Jenssen, Thomas Grøgaard – Iver Fossum, Ole Selnæs, Mats Møller Dæhli, Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi – Alexander Sørloth.

Dommer: Ali Palabiyik, Tyrkia