(Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix)
(Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix) Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Norges herligste landslag!

TV 2 Sportens nye hockeyekspert Erik Follestad Johansen blogger om helgens norske OL-bragd og den kommende seriestarten i Get-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Hockeygutta er klare for OL I 2018. Måten de gjorde det på? Helt outstanding.

Jordal Amfi var fylt til randen, statsministeren satt i «VIP-losjen» og skjebnen lå i egne hender.

Tidspunktet for kampen var til og med så tidlig at det var mulig å få med seg en annen landskamp senere på kvelden …

Vi får tidlig et slag i trynet. Frankrike scorer, men vi utligner. Like etter slår Patrick Thoresen pucken inn "på tennis". Jeg tipper Casper Ruud var fornøyd med den. Men dommeren annullerer målet.

De som fikk med seg pauseintervjuet til nevnte Thoresen etter annulleringen, forstår nok hvorfor hockeylandslaget klarer å bite fra seg internasjonalt. De er gjennomsyret av gode holdninger, kommer ikke med unnskyldninger og sier det som det er. De er mer frittalende enn sine kolleger i fotballen, hvilket nok er lettere når man leverer gode prestasjoner gang på gang.

På tampen av den siste perioden scorer Mattias Nørstebø 2-1, og sikrer norsk deltagelse i 2018. For tredje gang på rad skal Norge delta i de olympiske vinterlekene, i den største idretten (hvis NHL-spillerne er med), og Petter Thoresen har fått en drømmestart som landslagstrener.

Vi er i gruppe med bl.a. Finland og Sverige. To av verdens beste hockeynasjoner. Jeg kan ikke love seier. Men hvis du tror at vi kommer til å få se et landslag som lunter rundt på en skøyte og ikke prøver, må du tro om igjen!

Mats Zuccarello sa det var det stolteste øyeblikket i hans hockeykarriere. Det sier litt. Han spiller tross alt i verdens største hockeyklubb og har en CV som inneholder blant annet finale i Stanley Cup. Så vet dere det.

Legg merke til at jeg omtaler landslaget som VI. Rett og slett fordi man blir så glade i disse gutta. De er ydmyke, inkluderende og lette å like. De er små (ikke i størrelse), men utretter store ting. De spiller med samme innsats og vilje som Stig Andre Berge hadde i Rio. Og hvis noen skulle være i tvil: De spiller for det som står foran på drakten, ikke det som står bak!!

Heia Norge!

Get-ligaen starter lørdag 10. september. Vi går rett på sak og viser godbiten Storhamar - Vålerenga. Det kommer til å bli fullsatt på Hamar, som det alltid er under disse oppgjørene. Storhamar skal vise at fjoråret var et feilskjær og de har handlet på øverste hylle i år også. VIF har på sin side ikke all verdens lag. Men man skal aldri avskrive gutta fra Oslo øst.

Jeg tror det kommer til å bli den jevneste sesongen på lenge. Det er etter min mening seks-sju lag som kommer til å kjempe om topp tre.

Norsk hockey og Get-ligaen har et høyere nivå enn før. Utlendingene kan ikke lenger komme hit og tro at de skal være bedre enn alle andre. Det har klubbene bevist med god rekruttering, økt kompetanse og en god prestasjons- og treningskultur.

Finn frem popcorn og drikke, sett deg ned i godstolen og skru på TV 2 Sportskanalen lørdag kl. 17.55.

Jeg gleder meg – det bør du også gjøre!

Erik

Se Sparta - Stjernen direkte på tv2sumo.no lørdag kl. 15.55.