Mener Høgmo må sparkes: – Han og Norge fungerer bare ikke

Jesper Mathisen mener spillerne ikke lenger tror på Per-Mathias Høgmos prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Tyskland på Ullevaal ble kattens lek med musen. Tyskerne vant enkelt 3-0, og det kunne blitt enda styggere. TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det landslaget presterte mot Tyskland var enda verre enn 0-1-tapet for Hviterussland onsdag.

– Høgmo må evalueres. Det er merkelig at det ikke skjedde etter fadesen mot Ungarn. Da skjedde det ingenting, og det tror jeg heller ikke kommer til å skje nå. Vi tapte mot Tyskland i dag, og det er ingen bombe, men jeg hadde ventet at vi i alle fall ga dem litt kamp. At vi så et lag som gikk utpå her med stolthet og glede, som ville ut og revansjere forestillingen på onsdag. Men i mine øyne er denne forestillingene verre. Jada, vi møter et mye, mye bedre lag, men i dag var det gutter mot menn gjennom 90 minutter, sier Mathisen til TV 2.

Mener Høgmo må sparkes
Han mener nok er nok, og at det er på tide å se seg om etter en annen landslagssjef.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at vi skal fortsette med Per-Mathias Høgmo på denne måten. Jeg har også mine tvil til at spillerne har den troen de en gang hadde på ham da han kom inn med sine ideer. Jeg tror han fikk solgt inn budskapet sitt på en veldig god måte, men jeg tror ikke spillerne har den samme troen nå. Det ser du på banen.

– Ville sparket ham nå?

– Det ville jeg, hvis alternativene er ledig. Hvis de ikke er det får vi vente til de er ledige. Det er ikke noe vits i å ta inn et halvdårlig alternativ. Da er det bedre å fortsette med det teamet som er her nå, og starte en dialog – som de kanskje allerede har gjort med nye kandidater, sier Mathisen.

– Solbakken den heteste navnet
Han mener det er en norsk trener i Danmark som seiler opp som den opplagte kandidaten.

– Ståle Solbakken er selvfølgelig det heteste navnet, men han skal spille Champions League med FCK og jeg tviler på at han vil opp og ta den norske landslagsjobben nå. Mot Tsjekkia i november har de spilt fire kamper. Kanskje er det et riktig tidspunkt å gjøre det på, hvis Solbakken har røket ut av Champions League. Samtidig kan det være for sent med tanke på VM-sluttspillet. Det er ingenting som tyder på at vi skal være med i VM i Russland. Slik vi fremstår på banen og benken i hele NFF-organisasjonen, så har jeg ingen tro på det. Det er synd og trist, sier Mathisen.

Han mener også Tor Ole Skullerud kan være et godt alternativ, men tror ikke det kommer til å skje umiddelbare endringer i landslagsledelsen.

– Jeg har ingen tro på at det skjer noe med Høgmo nå, men for meg ser dette prosjektet sluttkjørt ut, sier TV 2-eksperten.

– Dette kommer til å bli bra
Høgmo avviser at tapet for Tyskland legger press på hans fremtid som landslagstrener.

– Tyskland hjemme er en meget vanskelig oppgave. Det visste vi. Vi kunne ønske oss bedre kvalitet i enkelte faser av spillet. Det kommer til å komme etterhvert når de spillerne som nå har vært ute får litt mer kamptrening. Som for eksempel Markus, Stefan med flere, forteller Høgmo.

– Husk på at vi har en relativt nykomponert bakre firer som møter Tyskland. En Even Hovland som nesten ikke har spilt for Nürnberg. En Håvard Nordtveit som spiller midtbane. En Jonas Svensson som har tre kamper som høyreback. En Haitam som har åtte kamper som venstreback mot et Tyskland som har 50 kamper i snitt.

– Jeg synes dere skal gi de guttene tid til å få satt seg fremover nå. Så kommer dette til å bli bra, avslutter en litt morsk landslagssjef.

– Han og Norge fungerer bare ikke
Det har Jesper Mathisen ingen tro på.

– De har ikke fungert under Per-Mathias Høgmo, som er en strålende trener og en strålende fyr, men han og Norge fungerer bare ikke.