Statsministeren lot seg imponere av ishockeylandslaget, da de sikret OL-billetten etter 2-1-seier over Frankrike i helgen.

Ønsker bredere rekruttering

– Det var fantastisk gøy. Det var jo spennende, og ganske frustrerende når scoringen i andre periode ble annullert. Det ga absolutt mersmak å gå på flere hockeykamper, for trykket her inne er jo enormt, sa Solberg til TV 2 etter det som ble den siste landskampen på Jordal Amfi før den ærverdige ishallen fra 1952 rives.

Nå vil hun at ishockey skal bli en sport som preger hele Norge, ikke bare Østlandet og Stavanger.

– Det er klart at det hadde vært fint med flere hockeylag, og en bredere rekruttering. Det er en flott vinteridrett som kan gjøres mange av de stedene, som der jeg kommer fra, som ikke har å mye snø, understreket statsministeren med et smil.

– Bergen ligger jo nå og kniver i 1. divisjon. Tror du de får et lag i GET-ligaen der borte?

– Jeg håper Bergen får et GET-liga-lag. Det er faktisk sånn at sist gang jeg var og så på en hel hockeykamp var i Bergen når Djerv spilte, så det er lenge siden, røpet Solberg.

– En av de absolutt største internasjonale vinteridrettene

TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm håper at statsministerens kan få fart på en bredere ekspansjon av ishockey i Norge.

– Jeg håper det kan hjelpe at vår øverste leder går ut og sier det. For de som er på sånne utrolig spennende hockeykamper som i dag, de kommer tilbake, mener han.

At Norge nå er sikret OL-deltakelse i ishockey, som en av verdens tolv beste nasjoner mener Solberg er viktig og imponerende

– Jeg mener det er kjempeflott, for dette er jo en av de absolutt største internasjonale idrettene i et vinter-OL. Det at vi er representert med et lag, og forhåpentligvis gjør det bra når vi kommer så langt. Men det er klart at her er konkurransen tøffere enn på mange andre områder, påpekte statsministeren.

Dahlstrøm håper og tror at norsk deltakelse i OL, i tredje strake mesterskap, vil være utelukkende positivt for den norske rekrutteringen.

– For norsk hockey å være med i OL, der nordmenn følger med på all aktivitet, og forhåpentligvis kommer ishockeygutta til å gjøre en kjempegod figur i 2018. Så da kommer det til å være hockey for alle pengene, avsluttet han med et stort smil.