Derfor synger hele St. Etienne med Selnæs på «RBK-sangen»

Nordmannen er blitt sjef både på banen og i garderoben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Ole Kristian Selnæs kom til St. Etienne i januar, fikk han kjapt beskjed om å være tålmodig.

Fra øverste hold ble han forsikret om at benketilværelsen de første månedene bare var midlertidig - og at han kom til å spille fast fra høsten av.

Så langt ser klubben ut til å ha holdt ord - og belønningen har vært en norsk 23-åring som tidvis har storspilt.

«I dag spille Selnæsen som ein gud! BB første omg», skrev lagkamerat Alexander Søderlund på Twitter etter 0-0-kampen mot Toulouse sist.

- Det er å dra den litt langt, kanskje, flirer Selnæs.

- Men det gikk bra. Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger, og jeg har spilt bra. Det gir selvtillit, og det lover godt for fortsettelsen.

Høyere nivå
For hvis Selnæs får tillit fra start mot Tyskland på søndag - og mye tyder på at han er høyaktuell i ankerrollen på midten - møter han de tyske verdensstjernene med enn litt annen pondus enn han ville gjort for bare et halvår siden.

- Ja, uten tvil. Ikke for å snakke vondt om Tippeligaen, men du møter bedre spillere i Frankrike. Da er du mer vant med det, det sier seg selv at det blir enklere nå, sier Selnæs.

- Er du på et annet nivå nå enn for et år siden?

- Jeg kan med hånda på hjertet si at det ikke er noen tvil om det. Jeg føler meg fortsatt ganske ung, og utvikler meg hele tida, sånn sett er det naturlig. Samtidig har jeg lært utrolig mye hver dag i St. Etienne, i hver eneste kamp. Når nivået blir høyere, får man større tempo i kroppen med og uten ball. De er veldig opptatt av å vinne ballen defensivt, og det har vært en av mine svakheter - mann mot mann defensivt. Det har jeg tatt noen veldige steg nå. Hele tida får jeg klar beskjed om å gå for å vinne ball. Det utvikler deg, sier Selnæs.

Hylles av Søderlund
Også utenfor banen har trønderen begynt å ta plass: Da St. Etienne slo Montpellier 3-1 for halvannen uke siden, dro Selnæs i gang seiersropet som vi i Norge kjenner fra Lerkendal: «Shalalalalalalala oooooh Rosenborg» - bare at Rosenborg er byttet ut med St. Etienne.

- De var misfornøyde med sangen vi hadde etter seierne. Så var det noen av gutta som hadde sett Rosenborg-sangen på nettet. Den gikk sin seiersgang i fjor, og de hadde fått den med seg og syntes den var kul. Så da foreslo de at vi skulle prøve den. Det var ganske naturlig at jeg dro den i gang, som kjenner den best. Litt trøndersk kultur er aldri feil, uansett hvor i verden man er, gliser Selnæs.

Alexander Søderlund mener lagkompisen bør være selvskreven også for Norge framover.

- Ingen har de kvalitetene han har, både med ballen og blikket for spillet. Det er bare å hive ham inn så tidlig som mulig, det er ingenting å vente på, lyder oppfordringen fra spissen.

Selv han har hanglet en del mer enn Selnæs i oppkjøringen til ny sesong, og selv om han innledet med scoring i første seriekamp, ble det kjapt et nytt opphold på sidelinja med strekk.

- Det begynner å bli bedre, men jeg har ikke fått trent så mye som jeg burde i oppkjøringen. Jeg har vært ute i to måneder med skade. Akkurat det er litt kjedelig, men nå trener jeg daglig på høyt nivå igjen, sier Søderlund.