Ekspert slakter Zlatan: – Han har vært fryktelig dårlig!

Zlatan Ibrahimovic har tatt Premier League med storm. Men ikke alle er imponert over svenskens innsats for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic har fått en strålende start på sin karriere i Manchester United. 34-åringen avgjorde Community Shield-oppgjøret mot Leicester, han scoret i sesongens første ligakamp mot Bournemouth og senket på egenhånd Southampton i sin hjemmedebut på Old Trafford med to scoringer.

Men ikke alle er imponert over det Zlatan Ibrahimovic har vist i sine første kamper for Manchester United denne sesongen.

Oppsiktsvekkende uttalelser om Zlatan
Eamon Dunphy, som er fotballekspert i den irske TV-kanalen RTÉ og tidligere har skrevet biografiene til Manchester United-legendene Matt Busby og Roy Keane, mener Zlatan har vært «fryktelig dårlig».

– Manchester United har spilt tre enkle kamper. Alvorlig talt mener jeg at Manchester United har vært dårlige. Det er ingen som tar løpene bak motstandernes forsvarsrekke. Zlatan har scoret tre mål, to av dem viktige, men jeg mener at han har sett fryktelig dårlig ut, sier Dunphy til RTÉ.

71 år gamle Dunphy spilte selv ungdomsfotball for Manchester United fra 1962 til 1965 før han fortsatte karrieren i klubber som Millwall og Charlton Athletic.

Han mener at også Manchester City har vært dårlige hittil denne sesongen.

– Om Pep Guardiola ikke får inn flere nye spillere eller forandrer sin taktiske tilnærming så kommer Manchester City til å tape stort når de møter en av storklubbene. For de har for mange dårligere spillere for øyeblikket. De som har imponert meg denne sesongen er Chelsea. Det laget har bra struktur og energi. Det er helt klart det laget som har imponert mest så langt, oppsummerer eksperten.

TV 2s eksperter: – Zlatan er kongen på topp!
Den irske ekspertens dom over Zlatans innsats deles ikke av kollegaene i TV 2 Sportens Premier League-studio.

Både kommentator Øyvind Alsaker og ekspertene Simen Stamsø Møller og Brede Hangeland er blitt mektig imponert over det Zlatan har prestert i sesongstarten.

– Det er kult å se på Zlatan. Det er en fyr som virkelig har bestemt seg for å ta Premier League. Han er kongen på topp allerede etter to kamper, sa TV 2s nyeste Premier League-ekspert Brede Hangeland etter Zlatans to fulltreffere mot Southampton forrige helg.

– Se på denne spilleren. Snakk om å sette fyr på Manchester United og på Premier League! Er han i ferd med å lede Manchester United tilbake til tronen allerede i sin første sesong i England, fulgte Øyvind Alsaker opp med etter den samme kampen.

Simen Stamsø Møller er ikke i tvil om at stjernespissen har tatt Premier League med storm.

– Det har vært mye prat om at Zlatan må tilpasse seg stopperne i Premier League, men jeg har lyst til å snu på det. Stopperne i Premier League må tilpasse seg Zlatan, oppsummerte han i studio.