VIL TIL ENGLAND ELLER TYSKLAND: Per-Mathias Høgmo ønsker å overta en klubb i Premier League eller Bundesliga. FOTO: Scanpix
VIL TIL ENGLAND ELLER TYSKLAND: Per-Mathias Høgmo ønsker å overta en klubb i Premier League eller Bundesliga. FOTO: Scanpix Foto: Roald, Berit

Høgmo fristes av jobb i England: – Han er ikke i det sjiktet foreløpig

Per-Mathias Høgmo ønsker seg en trenerjobb i Premier League eller Bundesliga. Eksperter tviler på at landslagssjefen får et tilbud med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i VG lørdag at Per-Mathias Høgmo innrømmet at han fristes av en trenerjobb i England eller Tyskland etter perioden som landslagssjef for Norge.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tviler på at Høgmo får et tilbud fra Premier League eller Bundesliga med det første.

– Ingenting som tyder på det
– Det er vel ingenting som tyder på det. Han var jo meget populær i Sverige etter å ha gjort en enorm jobb i Allsvenskan. Men det han har gjort med det norske landslaget har vel ikke imponert noen, sier Mathisen til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Spesielt med tanke på hvordan det ble gjort i disse playoffkampene mot Ungarn. Der bommet han jo både med laguttak og den taktiske tilnærmingen, poengterer han.

Mathisen understreker imidlertid at det er viktig å ha ambisjoner og drømmer.

– Jeg kunne også tenkt meg å spille for Manchester United sammen med Zlatan og Pogba, men det er ikke så veldig realistisk. Per-Mathias er en flink fyr og har som nevnt et godt navn i Sverige, men det er et langt stykke fra å gå fra det til en klubb i Premier League eller Bundesliga, oppsummerer han.

– Solbakken ligger fremst i køen
TV 2-eksperten tror andre norske trenernavn ligger foran Høgmo i køen med tanke på trenertilbud fra de store ligaene.

– Den norske treneren som for øyeblikket ligger lengst fremme er Ståle Solbakken. Det han har vist med FC København, ikke minst i Mesterligaen, setter alle de andre norske trenerne i skyggen, sier han.

Mathinsen minner om at de norske trenere som har forsøkt seg i Storbritannia tidligere ikke akkurat har hatt suksess.

– Engelske klubber kan hente hvem de vil fordi klubbene har så mye penger og ressurser. Alle trenerne i Europa vil nok til England, og det har gjort det vanskeligere for norske trenere. I tillegg var jo et stort norsk trenernavn som Ole Gunnar Solskjær fiasko i England. Det har nok ført til at det har blitt enda vanskeligere for norske trenere i England, konstaterer han.

– Tviler på de diskuterer Høgmos navn på bakrommet
Heller ikke Freddy dos Santos tror Per-Mathias Høgmo vil få et tilbud fra Premier League eller Bundesliga.

– Norske trenere har ikke det beste ryktet i England. Det er fint med en landslagstrener som har høye mål, men da må han vise til et landslags som leverer. Jeg ser ikke for meg det scenarioet at engelske og tyske klubber diskuterer Høgmos navn på bakrommet, sier han.

– Hvis du ser på navnene som er i spesielt England nå, med Conte, Guardiola, Mourinho, Klopp, Wenger og Pochettino, så er det i dette sjiktet klubbene ansetter. Det er langt fra Høgmo foreløig, slår dos Santos fast.