– Moa bør være høyaktuell for Norge

– Han har noe de andre spissalternativene ikke har, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moa viste seg fra sin beste side da han senket Odd med to perlescoringer søndag. Nå mener flere av TV 2s eksperter at han bør være høyaktuell for Norges landslagstropp.

– Moa bør være aktuell for Norge. Han er tilbake i god, gammel form. Jeg vet hva han kan på sitt beste, og nå er han i nærheten av det, sier TV 2s ekspertkommentator Egil "Drillo" Olsen.

Det er allerede klart at Pål André Helland (skadet), Vegard Forren (skadet) og Valon Berisha (valgte Kosovo) ikke vil være en del av Høgmos tropp til kampene mot Hviterussland og Tyskland. Det betyr trolig at flere erstattere vil bli offentliggjort mandag.

Her er den opprinnelige troppen.

Moa: – Jeg er fortsatt sulten
Den 30-årige spissen har slitt voldsomt med skader de siste sesongene, men nå har han vist seg som en av Vålerengas nøkkelspillere. På de fem siste kampene står den tidligere Hannover- og Stuttgart-spissen med tre mål og tre målgivende pasninger.

– Jeg har selvfølgelig ambisjoner om å komme tilbake på landslaget. Men det har ikke vært fokuset mitt i det siste. Jeg har hatt mine problemer med skader, men jeg ser fremover nå. Jeg har fått tid til å bygge meg opp, men jeg er fortsatt langt unna der jeg skal være.

– Det har gått sakte, men jeg føler meg bedre for hver dag. Jeg er fortsatt sulten og føler det er mye bra i vente, sa Moa til TV 2 etter seieren mot Odd.

– Sånn som han spiller nå er han Norges absolutt beste avslutter, sier TV 2-ekspert Freddy dos Santos.

Moas forrige landskamp kom i 1-5-tapet borte mot Kroatia i mars 2015, da han kom innpå som innbytter. Nå konkurrerer han om spissplassen med Premier League-spissene Adama Diomande og Joshua King, som begge har scoret i årets Premier League-sesong.

– Med de bevegelsene og avslutningene Moa viste mot Odd, så bør han være høyaktuell for landslagstroppen. Vi har gode spisser som har levert i Premier League, men Moa har noe de ikke har. Han er en enda bedre målscorer, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Jeg kan ikke forstå om han Wolff Eikrem ikke er i troppen
Magnus Wolff Eikrem har storspilt i Sverige den siste tiden. Ifølge Malmö ble 26-åringen historisk da han noterte seg for sin 15. målgivende pasning denne sesongen i 1-0-seieren mot Sundsvall søndag.

– Ingen har slått flere målgivende pasninger på en sesong siden man begynte å føre statistikk i 2001, skriver klubben på Twitter etter 1-0-seieren mot Sundsvall.

Nå mener Jesper Mathisen at den tidligere Molde-spilleren bør være selvskreven for Høgmos tropp.

– Magnus Wolff Eikrem skal selvfølgelig være med i en landslagstropp sånn som han spiller nå. Han kan bekle en kantrolle og han kan spille sentralt. Jeg kan ikke forstå om ikke han er med i troppen. De forstår ingenting av det i Sverige. De tror vi har verdens beste landslag, men det vi at vi ikke har, sier Jesper Mathisen.

Freddy dos Santos mener også at en annen formsterk Vålerenga-spiller kan være aktuell for Norge.

– Ghayas Zahid viser kamp etter kamp at han er en av Norges beste og mest kreative midtbanespillere, sier dos Santos.

I tillegg til noen offensive erstattere må Høgmo finne ut hvem som skal erstatte Vegard Forren.

– Man kan sette ned Håvard Nordtveit som stopper, men Thomas Rogne og Gustav Valsvik bør også være kandidater, sier dos Santos.

– Fredrik Semb Berge er også et alternativ, sier Mathisen.