Rashford reddet United på overtid

Uniteds 18-åring sørget på for jubel for de rødkledde med seiersmål langt inne i overtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HULL - MANCHESTER UNITED 0-1

Manchester United hadde kontroll i store deler av kampen mot Hull på KCOM Stadium, men måtte vente lenge på den forløsende scoringen.

Se scoringen i videovinduet øverst

Hull jobbet og slet for å holde de røde fra Manchester i sjakk, men fikk ikke lønn for strevet. For i det 92. minutt dukket Marcus Rashford opp og bredsidet ballen enkelt i mål, og sikret tre poeng for de røde.

– Dette fortjente vi. Vi fortjener det tidligere, men selvfølgelig er det deilig å gjøre det såpass sent. Jeg syns gutta gjorde alt de kunne, den andre omgangen var som å slåss mot en vegg, men vi klarte det til slutt, fortalte Manchester United-trener José Mourinho etter kampen.

Han kunne også fortelle litt om hva som ligger bak Uniteds evne til å avgjøre kamper såpass sent.

– Det er mentale som utgjør forskjellen, og vi snakker om at vi har kun ett mål denne sesongen, og det er å bli seriemestre. Om vi ender på tredje eller fjerde så er det fordi noen var bedre, ender vi lavere så er det vår feil. Men vi må spille for å vinne hver eneste kamp, fortalte Mourinho videre.

– Dette var fantastisk! Det var min første bortekamp i år så jeg er utrolig glad for å få de tre poengene og å score vinnermålet i tillegg, fortalte Marcus Rashford etter kampen.

Seier betyr at Manchester United nå ligger på andreplass i Premier League med ni poeng. Kun Chelsea ligger foran på bedre målforskjell.

– Det er skuffende for spillerne fordi de har lagt ned så mye arbeid og kommet til de punktet hvor man gjerne tror man får det resultatet man ønsket. Men man spiller mot et lag av kvalitet og de bare maler på videre og vi klarte ikke å holde tritt. Jeg er stolt av spillerne her fordi de jobbet vanvittig hardt og fikk ingenting igjen for det, sa midlertidig Hull-trener, Mike Phelan, etter kampen.

Hull blir stående på seks poeng og faller ned på femteplass etter de første tre seriekampene.

Eget spill
Det ble lenge klart at den første omgangen kom til å bli en kamp mellom et angripende United, og et Hull som ville sitte dypt og forsvare.

Likevel var Zlatan Ibrahimovic farlig frempå i det 10. minutt da Anthony Martial fant han med et innlegg. Svenskens heading seilet like over Eldin Jakupovic' mål.

United trykket på mens Hull forsvarte seg tappert gjennom store deler av den første omgangen. Likevel var det perioder der Hull virket truende.

I det 25. minutt vant Adama Diomande et frispark som Robert Snodgrass vippet elegant over muren, men like til side for David de Geas mål.

Kun minuttet etter var Hull frempå igjen da Andy Robertsons innlegg holdt på å treffe Snodgrass. Luke Shaw kom like før, og De Gea fikk ryddet unna.

Hjemmelaget, anført av kaptein Curtis Davies, kjempet tappert i forsvar og tillot ikke United noe som helst i de første 45 på KCOM Stadium. Etter et par halvsjanser til United viste Davies virkelig sin verdi.

For Mata vendte vekk Robertson, fikk slått inn og ballen endte til slutt hos United-kaptein Wayne Rooney som hamret ballen mot mål. Der stod Davies på streken og fikk blokkert unna.

– Det er noe jeg opplevde ofte når jeg spilte mot Manchester United og det er det at man må ha sitt eget spill. Om du ikke skaper så mange sjanser så må du ha ballen i laget noen ganger. Hvis man bare står i egen boks og tar i mot angrep etter angrep så får de mål før eller siden, forklarte TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland om Hulls første omgang.

Hælsparket og håndbruk
Omgangens desidert største falt like før dommeren blåste for pause da Rooneys innlegg fra en Ibrahimovic i soleklar offside. Dommeren blåste likevel ikke, og Ibrahimovic fikk tatt ned ballen.

Han rundet Jakupovic, men touchen rundt Hull-keeperen var for lang, og Ibrahimovic måtte forsøkte et hælspark fra veldig kloss hold. Ballen seilet dermed like utenfor mål.

Flere sjanser skulle det ikke bli i den første omgangen og begge lag kunne gå til pause på et regntungt KCom Stadium på stillingen 0-0.

United fortsatte trykket sitt i den andre omgangen og Rooney var farlig frempå nok en gang i det 49. minutt da Wayne Rooney steg høyest på et innlegg fra Shaw. Jakupovic hadde god kontroll på headingen.

Ibrahimovic var igjen farlig frempå i det 62. minutt da ballen plutselig spratt hans vei. Den tok en endring i Hulls Jake Livermore og seilet like utenfor Jakupovic' lengste stolpe.

I det 73. minutt hylte United på straffe i det Antonio Valencias innlegg tilsynelatende ble klarert med hånda av David Meyler. Dommer Jon Moss vinket spillet videre, men reprisene viste at United skulle hatt straffe.

United trykket på, men Tom Huddlestone var kun centimetere fra å gi Hull ledelsen i det 75. minutt da hans langskudd tok en retningsendring i Eric Bailly. Skuddet snek seg utenfor stolpen.

Bortelaget kastet innpå både Henrikh Mkhitaryan og Marcus Rashford i jakten på den forløsende scoringen og sistnevnte var ekstremt nære på å gi United ledelsen i det 79. minutt. Kun en fantastisk redning fra Jakupovic gjorde at det fortsatt stod målløst.

Paul Pogba hadde sjansen til å bli den store helten i det 88. minutt da han vendte vekk Hull-forsvaret og skjøt fra rundt 20 meter. Skuddet snek seg liten utenfor målet til Jakupovic.

Men når alt håp så ut til å være ute så viste Marcus Rashford seg som den målsniken han er. Rooney ordnet seg en flekke med rom ute på kanten og fant spissen alene foran mål. Der gjorde han ingen feil og sendte hele United-benken til himmels i det 92. minutt.

Dermed ble det 1-0 mellom de to lagene på KCOM Stadium. Et resultat som José Mourinho og hans menn helt klart vil være veldig fornøyd med.