Sánchez sikret Arsenals første seier for sesongen

Chileneren herjet med Watford og hadde ett mål og én målgivende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

WATFORD - ARSENAL 1-3

Arsenal sikret seg sin første seier i årets Premier League-sesong med 3-1 borte mot Watford lørdag ettermiddag.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

Londonklubben kjørte over Watford i den første omgangen og scoringer fra Santi Cazorla, Alexis Sánchez og Mesut Özil ordnet seieren for Arsene Wengers menn.

Spesielt Sánchez var toneangivende for bortelaget og drev Watford til vanvidd. I tillegg til sin ene scoring hadde han også målgivende til Mesut Özil.

– Vi skjøt oss litt i foten i den første kampen og var under stort press, men vi har spilt to vanskelige bortekamper mot Leicester og Watford. I dag var det vanskelig å svare etter kampen mot Leicester. Jeg fokuserer mer på hvor godt vi gjør og i dag gjorde vi det godt, sa Arsenal-trener Arsene Wenger etter kampen.

Han kunne også bekrefte at Arsenal nå har kjøpt midtstopper Shkodran Mustafi fra Valencia og spanske Lucas Pérez fra Deportivo la Coruña.

– Vi har kjøpt Mustafi og Lucas Pérez og de ankommer klubben nå. Det kommer en landslagpause nå så vi får dem inn i troppen. Pérez er ikke i den spanske landslagstroppen og Mustafi ankommer etter pausen fordi han er med Tyskland, fortalte Wenger etter kampen.

Roberto Pereyra scoret i sin Premier League-debut for hjemmelaget på Vicarage Road, men kunne lite gjøre med resultatet.

Seieren betyr at Arsenal nå ligger på syvendeplass med fire poeng. Watford jakter fortsatt sin første Premier League-seier. Seieren er også Arsene Wengers seier nummer 650 som Arsenal-trener.

Hodeløs start
Det skulle bli en tøff start på kampen for hjemmelaget på Vicarage Road når Nordin Amrabat, på tullete vis, overrumplet Alexis Sánchez inne i Watford-boksen.

– Jeg forstår ikke hva han prøver på der. Det er rett og slett hodeløst. Det er slik treneren kommer til å være rasende på på mandag, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland om straffesituasjonen.

Dommeren hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket, og Santi Cazorla var sikker i sin sak da han banket ballen midt i mål.

Arsenal styrte mye av spillet innledningsvis i omgangen, og hjemmelaget satset tungt på lange baller mot duoen Troy Deeney og Odion Ighalo på topp.

Begge lag skulle vise at begge utganger kunne skape sjanser for i det 24. minutt kunne Walcott ha gitt Arsenal 2-0 etter en herlig frispilling av Cazorla. Heurelho Gomes fikk en fot på ballen og Watford klarerte.

Minuttet etter gjorde Amrabat nesten opp for seg ved å vende bort hele Arsenals venstreside og fikk dunket ballen inn i boksen. Laurent Koscielny gjorde sitt for å hjelpe hjemmelaget da han hamret ballen mot eget mål, men Petr Cech fikk reddet.

Maktdemonstrasjon
I det 35. minutt fant Sánchez og Mesut Özil tonen nedover Arsenals venstreside. Chileneren fikk vendt avslutning sin på mål, men Gomes var fint nede med foten.

Sánchez var ivrig frempå i den første omgangen og i det 40. minutt skulle han endelig få lønn for strevet. Theo Walcott la ballen inn og Sánchez klarte på en eller annen måte å få leggen på ballen.

Den tok så en dupp over Gomes og blokkerende forsvarsspillere og på vei inn i målet. Ballen hadde vært godt over streken da Sebastian Prödl fikk klarert, og Arsenal ledet 2-0.

Kampen gikk veldig i oppløsning for Watford mot slutten av omgangen og like før omgangen var over holdt Walcott på å sette inn 3-0 etter en herlig frispilling fra Granit Xhaka. Gomes var på ny godt nede og redet.

Han kunne likevel lite gjøre på overtid da Sánchez' innlegg fra venstre på utsøkt vis fant pannebrasken til Özil som suste inn i boksen. Hans heading gjorde 3-0 til Arsenal før omgangen var over.

Mer skulle ikke skje i den første omgangen og gjestene fra London kunne smile bredest da de tok med seg 3-0 inn i garderoben etter de første 45.

Watford trykker på
Arsenal fortsatte det høye tempoet i den andre omgangen, og etter 53 minutter var Hector Bellerín helt fra på høyresiden etter å ha vent vekk Younes Kaboul. Hans innlegg var godt, men Sánchez rakk ikke frem i tide.

Plutselig så viste Watford at det bodde litt liv i dem. Etter mye klabb og babb fikk Troy Deeney avsluttet, skuddet ble blokkert og falt ned til debutanten Robero Pereyra. Han gjorde ingen feil og reduserte til 1-3 for hjemmelaget.

Watford trykket på i den andre omgangen og backen José Holebas var nære på da han trykket et skudd fra distanse på mål. Cech fikk slått unna, men ikke lengre til Ighalo som stod og lurte foran mål. Den tidligere Lyn-spissens avslutning var dog altfor dårlig og Cech fikk rensket unna.

Samme mann var på farten igjen i det 72. minutt da en høy ball kom inn i Arsenal-boksen. Ighalo prøvde seg på et akrobatisk brassespark, men avslutning suste over Cechs mål.

Arsenal kom på en sjelden kontring like før slutt og selv om Sánchez muligens burde ha spilt ballen videre prøvde han å vippe den over Gomes. Den brasilianske keeperen gjorde en mesterlig jobb med å holde chilenerens forsøk.

Arsenal var ikke like energirike mot slutten av oppgjøret, men kontrollerte inn seieren. Dermed kunne de innkassere sesongen første tre-poenger. Den lar fortsatt vente på seg for Walter Mazzarri og Watford.