Uavgjort i London: – 99 prosent av alle lag i verden ville vært fornøyde

«Høyoktan-kampen» i Nord-London endte med ett poeng til hvert lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Tottenham-Liverpool 1-1

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Spill Fantasy Premier League!

Storkampen i Nord-London mellom Tottenham og Liverpool ble nok et eksempel på at Jürgen Klopps lag er best mot de presumptivt beste lagene i ligaen.

Borte mot forrige sesongs Premier League-treer Tottenham var nemlig tyskerens Liverpool-lag tilbake til noe av storspillet som så dem vinne 4-3 litt lengre oppe i Nord-London-gatene tidligere denne sesongen.

Til slutt endte det allikevel 1-1 i en meget underholdende fotballkamp på White Hart Lane, grunnet sjansesløsri. James Milner scoret oppgjørets første mål fra straffemerket, før Danny Rose utlignet snaut 20 minutter før slutt.

– 99 prosent er fornøyd med poeng mot Spurs
Liverpool-manager Jürgen Klopp var ikke veldig fornøyd med ett poeng.

– Jeg tror 99 prosent av alle lag i verden ville vært fornøyde med poeng borte mot Tottenham, men i dag er det litt annerledes, sa han til BBC etter kampen.

– Vi spilte en veldig god bortekamp mot et veldig bra lag. Jeg vet ikke hvor mange skudd på mål de hadde. Hvis hver av deres feil hadde hatt de samme konsekvensene som vår, hadde det vært fire null før de fikk deres første sjanse, sa en tydelig frustrert Liverpool-manager.

Tottenhams målscorer, Danny Rose, syntes på sin side at 1-1 var rettferdig, men benyttet anledningen til å takke keeper Michel Vorm.

– Han er banens beste i dag. Vi har to gode sweeper-keepere i klubben, og når Hugo (Lloris) ikke spiller er det fint å ha en som kan komme inn å gjøre en like gode jobb som ham, sa han til Sky etter kampen.

– Høyoktan
TV 2s eksperter syntes ett poeng til hvert lag var et greit utfall, men også et resultat ingen kom til å være fornøyde med.

– Det er høyoktan. To lag som spiller veldig likt, men ingen av lagene er nok fornøyd med uavgjort, sa Brede Hangeland om oppgjøret.

TV 2-eksperten fikk støtte fra kollega Petter Myhre i studio etter kampslutt.

– Et greit resultat. Liverpool er hakket bedre i 1. omgang og Tottenham det samme i 2. omgang, sa han.

Har du disse stjernene på ditt lag? Spill Fantasy Premier League!

– Alle forutsetninger for å bli et skikkelig fyrverkeri
Det kunne dog vært betraktelig flere scoringer i oppgjøret, for 1. omgangen på White Hart Lane var en virkelig severdig affære. Kun en enorm Michel Vorm i Spurs-målet hindret bortelaget en tidligere ledelse.

– Det har alle forutsetninger for å bli et skikkelig fyrverkeri i sommervarmen i Nord-London, konkluderte TV 2s kommentator Kasper Wikestad allerede i åpningsminuttene, og han fikk rett.

Nederlenderen i Tottenham-målet viste nemlig på finurlig vis at det går an å «holde» ballen med fotsålen da han reddet på mesterlig vis fra Philippe Coutinho etter fire minutter, og hindret også Liverpool-angriperne ved flere andre anledninger. To ganger var han langt utenfor 16-meteren og reddet forsvaret sitt da Sadio Mané var på vei gjennom.

– Det er fint keeperspill. Vorm gjør en sweeperjobb bak et forsvar som mangler veldig fart sammenlignet med Mané, sa Brede Hangeland i pausen.

Mané var stadig et uromoment for Spurs-forsvaret, men var også nære ved å bli utvist. Med gult kort fra før, stemplet han Danny Rose på leggen, men slapp unna.

– Spørsmålet er om han burde hatt sitt andre gule og tidlig marsjordre. Jeg mener han trekker seg akkurat tidlig nok, og at dommeren gjør rett, konkluderte Hangeland i sin pauseanalyse.

– Riktig straffespark
I en omgang preget av enormt tempo kom også ledermålet et par minutter før pause. Roberto Firmino snurret rundt med Erik Lamela, ble hektet på hælen og gikk i bakken.

– Han blir hengende etter og til slutt så hekter han borti beina. Det ser helt riktig ut, sa kommentator Wikestad om straffen som ble dømt.

– Jeg mener det er riktig, men jeg setter spørsmål ved om det er nødvendig å risikere det. Lamela er på etterskudd og er veldig uheldig, men han burde bare latt ham gå inn i feltet der, mente Hangeland i pausen.

James Milner var uansett iskald fra elleve meter, og satte det TV 2-ekspert Hangeland kalte et «klassestraffespark» iskaldt i nettet.

Ampert og sjanserikt i 2. omgang
I 2. omgang fortsatte Liverpool å plage hjemmeforsvaret. Joël Matip headet i tverrliggeren og Sadio Mané fikk et mål hårfint annullert for offside, før hjemmelaget hevet seg den siste halvtimen. Først skjøt Christian Eriksen utenfor fra god posisjon etter et flott innlegg fra Eric Dier, før Toby Alderweireld tvingte fram det beste i Simon Mignolet med en heading på hjørnespark.

– Det er dette Mignolet er god til, med reaksjonsredninger på streken, sa ekspert Myhre i studio etter kampslutt.

Drøyt 20 minutter før slutt oppstod det en situasjon langs sidelinjen mellom Roberto Firmino og Dele Alli, da sistnevnte landet oppå brasilianeren. Reprisene viste at Spurs-spilleren, som forrige sesong måtte sone tre kampers karantene mot slutten av sesongen for et slag i magen på Claudio Yacob, leverte en ettersleng på Liverpool-spilleren.

Rose utlignet - sjanser til begge lag mot slutten
Kun minutter senere satt utligningen, da de to Spurs-backene kombinerte. Eric Dier, som ble flyttet ned på høyreback i 1. omgang, la inn og Erik Lamela stusset ballen videre. Helt bakerst ventet Diers backkollega Danny Rose, som gjorde resten av jobben.

Spurs' nummer tre dempet ballen lekkert, traff ikke helt rent med sparket, men det var godt nok til å sette 1-1 i nettet bak Mignolet. Dermed scoret han Tottenhams første mål på hjemmebane mot Liverpool siden 2012.

Drøyt fem minutter før slutt fikk Toby Alderweireld nok en mulighet på hjørnespark, men belgieren headet over. Sekunder før overtiden tok til var det Georgino Wijnaldum sin tur til å få muligheten til å avgjøre. Nederlenderen traff dog Alderweireld i det som kunne se ut som armen til Spurs-forsvareren, før ballen deretter gikk rett i klypene til Vorm.

– Han holder albuen inntil kroppen og det er vel albuen den treffer. Det er ingen straffe på den, konkluderte TV 2-ekspert Myhre.