Hazard-show i Chelseas lekestue:
– Han skal være avgjørende hver gang

Burnley ble minst to nummer for små for Antonio Contes giganter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Chelsea-Burnley 3-0

Slik skaffer du deg Premier League-tilgang!

Spill Fantasy Premier League!

Eden Hazard fortsetter ferden tilbake mot storformen som så ham bli kåret til Premier Leagues beste spiller i 2014/15.

I hjemmeoppgjøret mot Burnley lørdag viste den lille belgiske magikeren igjen hva som bor i ham, da han danset seg nedover venstresiden på sedvanlig vis og lekkert la 1-0 i det lengste hjørnet i åpningsminuttene.

– Hvis noen lurer på om han har funnet tilbake formen igjen, så er det bare til å sette to streker under svaret som er JA, sa TV 2s Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid etter kampslutt.

Scoringen var Hazards sjette på de siste åtte Premier League-kampene. Seks mål scoret han også på de 44 (!) kampene forut for disse, noe som sier noe om hvor skuffende hans uttelling var store deler av forrige sesong.

– Han skal være avgjørende i hver eneste kamp. Både han, Willian, Pedro og Moses er sterke en mot en. Jeg er fornøyd med ham i dag, for jeg så dette i dag, sa Chelsea-sjef Conte om sin belgiske juvel etter kampslutt.

Nå ser det dog ut til at både Hazard og resten av Chelsea-laget er på vei tilbake mot noe stort, og like før pause sørget vingkollega Willian for 2-0 fra motsatt side. Brasilianeren fikk ballen av Diego Costa og dunket den i nettet med en flott avslutning fra kloss hold.

I 2. omgang var det nære ved at Willian og Hazard skapte ny magi på Stamford Bridge. Brasilianerens hjørnespark fant belgieren som ventet like utenfor 16-meteren, men den hele volleyen ble reddet på lekkert vis av Tom Heaton i Burnley-buret.

Hazard kunne også blitt tomålsscorer ved flere andre anledninger i 2. omgang. Først skjøt han over rundt ti minutter ut i omgangen, før han deretter skjøt rett på Heaton på en god mulighet fem minutter senere.

Første Moses-mål i Premier League for Chelsea siden november 2012
I stedet var det innbytter Victor Moses som skulle score oppgjørets siste mål på Stamford Bridge. Kantspilleren, som de siste sesongene har vært utlånt til Liverpool, Stoke og West Ham, scoret sitt første Chelsea-mål i Premier League siden november 2012 da han satte inn innbytterkollega Pedros innlegg i nettet bak Heaton like før slutt.

Heaton var uansett selve hovedgrunnen til at det kun ble tre mål fra de blå, og på overtid reddet han igjen da Cesar Azpilicueta trodde han hadde satt ettermiddagens fjerde. Antonio Contes lag tok uansett sin tredje seier av tre mulige og har fått en perfekt start på Premier League under sin nye manager.

– Det var viktig å holde nullen etter 13 hjemmekamper uten å ha holdt nullen. Det bygger selvtillit. Vi må fortsette på denne måten, for vi har startet veldig bra denne sesongen. Men vi må også forbedre oss, og det kan vi gjøre ved å jobbe, sa Conte etter kampslutt.