AFP PHOTO 
AFP PHOTO  Foto: Luc Claessen

Stake Laengens lagkamerat vant dramatisk etappe

Vegard Stake Laengens lagkamerat vant da Contador veltet like før mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegard Stake Laengen tilbrakte store deler av den sjuende etappen av Vuelta a España i brudd, men det var lagkamerat Jonas Van Genechten som vant etappen.

Astana prøvde seg med et taktisk spill på etappen til Puebla de Sanabria.

Bruddet med Stake Laengen ble hentet inn med 50 kilometer igjen, og Astana sendte to mann i brudd. Luis León Sanchez holdt unna med bare få hundre meter igjen, men det var belgiske Van Genechten som var sterkest i spurten.

Stake Laengen dro til sammen med fem andre mot slutten av den første uken av Vueltaen. Med 60 kilometer igjen av den sjuende etappen ledet bruddkameratene med et minutt og førti sekunder ned til hovedfeltet.

I løpet av den neste milen ble imidlertid tempoet satt opp i hovedfeltet, og Stake Laengen, som plukket to klatrepoeng på den første tredjekategoristigningen, ble tatt igjen av et hovedfelt anført av Astana.

Den norske IAM-rytteren klorte seg fast i hovedfeltet, men måtte gi tapt da Astanas Dario Cataldo rykket fra de andre med 28 kilometer igjen av etappen.

Med rundt fem hundre meter igjen ble det dramatisk da ulykkesfuglen Alberto Contador gikk i bakken, sammen med et knippe andre ryttere.

Et kaotisk felt i innspurten ble utnyttet best av Van Genechten, som til slutt kunne juble for seier på den 7. etappen.

Contador kom omsider trillende over mål, men så ut til å være preget av velten.

(NTB/TV 2)