Solbakken og FCK til Champions League

Ståle Solbakkens menn er klare for gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering – slo Rosenborgs overmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC København hadde et godt utgangspunkt foran returoppgjøret mot kypriotiske APOEL. Etter 1-0-seieren i Parken ville Solbakken og FCK være videre med 0-0 på Kypros.

Men bortelaget klarte ikke å holde nullen. Pieros Sotiriou kom seg fri fra Mathias "Zanka" Jørgensen og scoret 1-0-målet i det 69. minutt. Dermed lå det an til ekstraomganger i Nikosia. Men fire minutter før slutt lurte Federico Santander inn den livsviktige 1-1-reduseringen fra skrått hold.

Dermed er FCK klar for Champions League for første gang siden 2013/14-sesongen. Den gang endte det med sisteplass i en knalltøff gruppe med Real Madrid, Juventus og Galatasaray.

– Vi kontrollerte kampen. APOEL hadde én sjanse i Parken og én sjanse her, og de scoret på begge. Det var viktig at vi ikke fikk panikk på 1-1. Det er fortjent at vi går videre, sier Ståle Solbakken til Viasat.

Se scoringene i videovinduet øverst i saken!

APOEL slo Rosenborg i den tredje kvalifiseringsrunden, da de vant 4-2 sammenlagt. Nå må kypriotene nøye seg med Europa League.

"Norske" Salzburg ute
Det var flere nordmenn i aksjon onsdag kveld. Valon Berisha startet for Salzburg i 1-2-tapet mot Dinamo Zagreb, mens Fredrik Gulbrandsen var ubenyttet reserve. Østerrikerne var på god vei mot Champions League, men Dinamo Zagreb utlignet i det 87. minutt. I ekstraomgangene gikk kroatene i tillegg opp til 2-1. Resultat betyr uansett at de to nordmennene må nøye seg med Europa League i høst.

For Manchester City var kampen mot Steaua Bucuresti kun en formalitet, ettersom engelskmennene vant hele 5-0 i det første oppgjøret. Fabian Delph scoret kampens eneste mål i det 56. minutt. Joe Hart fikk for øvrig starte kampen. Den engelske keeperen er linket bort fra Manchester, og ifølge Sky Sports ønsker Pep Guardiola å hente inn Barcelonas Claudio Bravo.

Ajax spilte 1-1 mot russiske Rostov i det første oppgjøret, men på bortebane fikk nederlenderne juling. Russerne vant 4-1 og kvalifiserte seg med det for første gang for Champions League.

Borussia Mönchengladbach hadde 3-1 å gå på foran hjemmekampen mot sveitsiske Young Boys. Og tok ikke lang tid før tyskerne drepte all spenning – til pause ledet vertene 3-0. Til slutt ble resultatet 6-1, etter tre scoringer av både Raffael og Thorgan Hazard. Det fikk Thorgans mer kjente storebror Eden til å twitre følgende:

Gruppespillet trekkes torsdag kl. 18.