VERDENSMESTER.
Helene Olafsen ble verdensmester i 2009, endte på 4. plass under OL i Vancouver 2010, og ble skadet under OL i 2012.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
VERDENSMESTER. Helene Olafsen ble verdensmester i 2009, endte på 4. plass under OL i Vancouver 2010, og ble skadet under OL i 2012. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Snowboard-utøver Helene Olafsen legger opp

Den skadeforfulgte 26-åringen orker ikke mer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg vil heller kjøre snowboard livet ut enn å satse alt på ett OL, sier Helene Olafsen (26) til Snowboardforbundet.

Onsdag gjorde hun det kjent at hun avslutter sin profesjonelle snowboardkarriere.

Olafsen tok en bitter fjerdeplass under OL i Vancouver i 2010, mens Sotsji-OL endte i tårer. Korsbåndet røk for tredje gang, og etter at hun hadde kommet tilbake fra skade i 2015, røk det en gang til.

Hun var tilbake på snøen i vinter etter lang tids opptrening, men klarte ikke konkurrere. I løpet av sommeren bestemte hun seg for å ikke satse mot OL i Pyeongchang. Skadene har forfulgt 26-åringen hele karrieren og nå sier kroppen stopp.

Fra talent til fritid
– Hvis jeg ryker kneet en gang til er det lite sannsynlig at jeg får den livskvaliteten jeg har nå. Dette er første sommeren på lenge jeg ikke har hatt krykker. Det har vært en a-ha-opplevelse. Det er så viktig for meg å kunne kjøre snowboard og løpe rundt og leke.

Hun er Norges mest meritterte boardercrosskjører og ble juniorverdensmester i 2007, verdensmester i 2009 og har en rekke world cup-seire i beltet, i tillegg til VM-bronse fra 2013.

Hun føler aldri fikk nådd potensialet sitt.

– Jeg gikk på en måte fra å være talent til å legge opp, med mye skader i mellomtiden.

Ifølge NRK har Olafsen vært tre år og åtte måneder i rehabilitering de siste fem årene. Landslagssjef Thomas Harstad støtter avgjørelsen om å legge opp.

– Det er synd at hun gir seg siden hun fremdeles holder internasjonalt toppnivå, men vi har full respekt for avgjørelsen og støtter den. Det er helsen som er det viktigste, sier Harstad, som sier han er opptatt av å ha med seg Helene som ressursperson i fremtiden.