Molde scoret mens klubblegen behandlet hodeskade på banen – Odd varsler protest

Moldes 16 år gamle Tobias Svendsen sikret seieren etter kontroversiell scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-Odd 4-2

OPPDATERT: Odd har varslet at de vil levere protest!

Molde har klart å snu om på den negative trenden de fulgte etter sommerpausen. Ole Gunnar Solskjærs menn sto med seks strake kamper uten seier, før de tidligere i august slo Bodø/Glimt. Sist helg slo de Aalesund, og i dag slo de Odd.

Men ikke uten kontroverser. Like før slutt, på 2-2, skallet Steffen Hagen og Bjørn Bergmann Sigurarson sammen og ble liggende nede. Dommer Ken Henry Johnsen sto like ved, og vinket spillet videre. Molde gikk rett i angrep, og 16 år gamle innbytter Tobias Svendsen satte til slutt ballen i mål. 3-2 på overtid!

– Der er det merkelig at Johnsen ikke blåser. Han står nærme. Det skal blåses. Blodet spruter, men kampen fortsetter, sa TV 2s kommentator Jørgen Klem.

– Men vi skal ikke ta noe fra 16-åringen som bli matchvinner heller!

Nå skriver imidlertid Odds daglige leder Einar Håndlykken på Twitter at Odd har levert protest. Teknisk sett har de varslet at de vil levere en protest.

– Slik er prosedyren. Vi skal sette oss ned i morgen å se nærmere på saken før vi leverer en protest. Dette har åpenbart påvirket kamputfallet. Det kan være grunnlag for en omkamp, men det viktigste er at spillerne må beskyttes mot alvorlige hodeskader. Det er åpenbart ikke gjort her, sa Håndlykken i Fotballkveld på TV 2 Zebra.

– Det er en dommerskandale. Enkelt og greit, sier Steffen Hagen til Telemarksavisa.

TV 2s fotballeksperter Jesper Mathisen og Ole Martin Årst er klinkende klare på at dommeren burde stoppet spillet før Molde scoret, men de har lite tro på en omkamp.

– Det er ikke begått en formell feil her. Spilleren har ikke svimt av. Det går på skjønn. Dommeren oppfatter situasjonen, men synes ikke det er nok til å blåse av. Det er vi uenige i, men protesten kommer aldri til å gå gjennom, sier Mathisen, som likevel har et lite forbehold.

Sigurdarson scorer sitte andre for dagen og sesongen

– Det som kan hjelpe deres sak er at det er en lege på banen. Plutselig en person på banen som ikke skal være der. Så det er lite forbehold.

– Legen 15 meter inne på banen
Fagermo var i etterkant av kampen usikker på om han burde føle seg bortdømt.

– Det kan jeg ikke svare på. Jeg har ikke sett situasjonen, men legen til Molde er 15 meter inne på banen før Molde scoret. Det er spesielt, men jeg synes det er bra av legen å tenke på spillernes sikkerhet, sier Fagermo.

Sigurdarson scorer etter herlig forarbeid fra Svendsen

– Men vi kan ikke gjøre sånne feil som vi gjør på andre og tredje baklengsmålet, da blir vi straffet mot gode lag.

Nå kan det imidlertid virke som pipen har fått en annen tone.

– Kan ikke reglene
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær tror nok målet burde vært avblåst.

Hagen stanger inn en redusering for Odd

– Jeg kan ikke reglene akkurat der, men jeg var ganske bekymret for at han skulle gjøre det (blåse), for jeg så det var en mulighet for scoring, men det burde vel kanskje vært avblåst, sier Solskjær.

Han skryter også at 16 år gamle Tobias Svendsen.

– Han scorer 3-2 og legger opp til 4-2, og er en veldig spennende spiller. Han spilte bra, og det gjorde Sander (Svendsen) også, så vi får nok se de to sammen etter hvert.

Matchvinner hadde ikke forventet å få sjansen når han gjorde.

– Det var litt overraskende at jeg kom inn på 2-1, og det ble en litt kjedelig start med 2-2. Men det ble selvfølgelig ekstremt artig når jeg fikk målet. Det var jo først to som lå nede, og jeg hørte noen som skrek om det, men Mido skjøt, og så var det egentlig bare å sette returen, sier Svendsen om sitt første Tippeliga-mål.

Bentley utlikner med frisparkperle

Islandsk scoring
Bortelaget startet bra på Aker Stadion, og Olivier Occéan fikk en stor mulighet til å sende de hvitkledde i føringen etter 12 minutter, men skjøt rett på Ethan Horvath.

Like etterpå smalt det andre veien. Sander Svendsen fikk ballen på høyersiden, og avanserte. Han dro seg forbi Odd-kaptein Steffen Hagen, og sendte i vei et skudd, som Bjørn Bergmann Sigurdarson satte inn på bakerste stolpe.

Resultatet sto seg også til pause, og starten på omgangen var såpass sjansefattig at TV 2s kommentator omtalte det som «EM i venting».

Kapteinen tok ansvar
Etter 64 minutter smalt det igjen i Molde. Sigurdarson fikk sjansen til å bli tomålsscorer, men Sondre Rossbach avverget. Odd fikk derimot aldri klarert, og på andre bølge fra Per-Egil Flo islendingen på bakerste stolpe. Han kunne dermed sette sitt andre for dagen.

Molde og Singh kontrer inn 4-2

Fem minutter senere stanget Steffen Hagen sterkt inn reduseringen for bortelaget, etter en god Odd-periode. 2-1 med 20 minutter igjen å spille.

I det 82. minutt kom også utligningen. Odd fikk frispark i farlig posisjon, og der sto Chukwuma Akabueze, eller Bentley, som vi best kjenner ham. Vingen som har vært mye i hardt vær den siste tiden skrudde ballen opp i vinkelen bak en sjanseløs Horvath.

Like før slutt scoret altså Tobias Svenden dette kontroversielle målet, og seks minutter på overtid fastsatte Harmet Singh stillingen til 4-2.

Odd beholder sin andreplass på tabellen etter det ble 1-1 mellom Brann og Rosenborg, mens Molde forblir på sin syvendeplass.