VIL SATSE MER: Gunn-Rita Dahle Flesjå avviser ikke satsing mot OL i Tokyo. I tillegg ønsker hun å kjøre fellesstarten i sykkel-VM i Bergen neste år. Foto: TV 2
VIL SATSE MER: Gunn-Rita Dahle Flesjå avviser ikke satsing mot OL i Tokyo. I tillegg ønsker hun å kjøre fellesstarten i sykkel-VM i Bergen neste år. Foto: TV 2

Dahle Flesjå utelukker ikke OL i 2020 – som 47-åring

– Det er synd, men sant, gliser Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gunn-Rita Dahle Flesjå er det norske håpet på lørdagens terrengsykkel-ritt i OL i Rio.

Den norske superveteranen tok OL-gullet på disiplinen i 2004, og vil gjerne ha en ny medalje i den allerede omfattende samlingen.

Men om det ikke blir fullklaff i Rio til helgen, så kan det bli en ny mulighet for 43-åringen i OL i Tokyo om fire år.

For selv om Dahle Flesjå da vil være 47 år, så utelukker hun ikke at hun satser i fire nye år.

Selv om rogalendingen forsøker å fleipe det litt vekk innledningsvis.

– Det hadde vært fantastisk å være flaggbærer i Tokyo. For i år måtte jeg takke nei, fordi jeg var på pre-camp og hadde en viktig konkurranse da. I tillegg har vi vår konkurranse her helt mot slutten av OL. Så kanskje det skal være en målsetting for Tokyo. At jeg kanskje da blir spurt om å være flaggbærer, sier Dahle Flesjå med et smil til TV 2.

– Men det er altså en reell mulighet at du satser mot OL i 2020?

– Ja. Det er synd, men sant, sier Dahle Flesjå og ler.

Vil kjøre VM-fellesstarten i Bergen

Den firedobbelte verdensmesteren på rundbane har tidligere bekreftet at hun vil endre litt på satsingen neste år. For Dahle Flesjå har veldig lyst til å delta i sykkel-VM i Bergen – på landevei.

Tidligere har hun uttalt at det var tempoen i Bergen som var mest aktuelt. Nå har Dahle Flesjå endret de planene.

– Jeg har veldig lyst til å være med i Bergen, men det heller mot å forsøke og kvalifisere til fellesstarten enn til tempoen. Det er fordi jeg ikke vil få tid nok til trening. Den er så spesifik, forteller hun.

Dahle Flesjå har kjørt mye landevei tidligere i karrieren, og deltok blant annet i OL i Sydney i 2000 på racersykkelen.

– Men jeg husker ikke når jeg sist kjørte landeveis-VM. Det er lenge siden. Men jeg kjørte mye landevei frem til 2006, forteller hun.

Dahle Flesjå er likevel bunnseriøs i satsingen og har troen på at han vil få plass på laget.

– Hvis jeg ikke hadde hatt troen på at det var en sjanse, så hadde jeg heller ikke sagt dette. Hvis jeg blir valgt ut til Bergen, så er det fordi jeg fortjener det og er god nok. Men jeg må kjøre mye landevei til våren, sier hun.

– Jeg har ikke noe press på meg

Foran helgens OL-konkurranse har også Dahle Flesjå god tro på et godt resultat. Og hun mener den solide erfaringen teller til hennes fordel.

– Jeg har mye erfaring som kommer godt med i varmen, og når det gjelder å porsjonere kreftene. Og jeg har allerede et OL-gull, så jeg har ikke noe press på meg. De yngre konkurrentene må jage etter medaljer, sier hun.

Dahle Flesjå innrømmer likevel at hun er spent på hvordan selve løypa blir.

– Dette er en litt utenom det vanlige-løype. For alt er håndlaget her. Sånn sett er den forskjellig fra det vi er vant til. Men jeg har et bra team rundt meg, så jeg er velinformert. Vi har stort sett god kontroll, sier hun.