Neymar scoret tidenes raskeste OL-mål – Brasil til finale

Brasil lekte seg til OL-finale med 6-0-seier over Honduras.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brasil - Honduras 6-0 (3-0):

Brasil er tidenes mestvinnende fotballnasjon med hele fem VM-gull, men de har aldri vunnet OL. Det er det eneste trofeet «Seleção» ikke har løftet.

Onsdag møtte de Honduras i den første semifinalen. Og allerede etter 14 sekunder (!) sendte lagets superstjerne, Neymar, hele Brasil et steg nærmere den store OL-drømmen. Kapteinen scoret tidenes raskeste mål i et OL da han overlistet Honduras-keeper Lopez.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Manchester City-klare Gabriel Jesus la på til 2- og 3-0 før dommeren blåste for pause.

– Fotballen har ikke alltid stått høyest i kurs i et OL, men akkurat i dette, som er i Brasil, er gull det de aller fleste brasilianere ønsker seg. Og nå har de veldig gode muligheter til å få det, sier TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Fest i egen stue
Vertene hadde full kontroll på oppgjøret. Bare fem minutter ut i andre omgang satte PSGs midtstopper Marquinhos inn det fjerde målet.

Etter et hjørnespark falt ballen ned foran forsvareren som enkelt kunne sparke ballen i nettet.

Brasil var aldri truet, og i det 79. minutt var ydmykelsen komplett. Gabriel Barbosa startet angrepet med en pasning til Felipe Anderson. Lazio-spilleren fant Luan på motsatt side i boksen, og lagkameraten kunne enkelt breiside ballen i mål.

Da Brasil fikk straffe på overtid fastsatte Neymar resultatet til 6-0.

Brasil møter dermed Nigeria eller Tyskland i OL-finalen.

Se den andre semifinalen mellom Nigeria og Tyskland på TV 2 og Sumo kl. 21!

Stjernene leverte
Det så stygt ut for Brasil etter de to første kampene i OL som begge endte 0-0. De ble hånet og latterliggjort i brasiliansk presse.

Likevel klarte de å snu motgangen med en overbevisende 4-0-seier over Danmark, og i kvartfinalen tok de seg videre på bekostning av Colombia.

Onsdag møtte de hardtspillende Honduras. Og det tok ikke lang tid før brasilianerne satte fyr i hjemmepublikumet.

For etter bare 14 sekunder satte Neymar inn tidenes raskeste OL-scoring. Kapteinen stormet inn i boksen og var heldig som fikk ballen forbi keeper Lopez. Likevel måtte de brasilianske supporterne vente med feiringen av 1-0-scoringen.

For Neymar ble liggende etter sammenstøtet med Lopez. Kapteinen måtte forlate banen på båre, men kom seg likevel opp og ut på matta igjen. Til vertenes store glede.

Brasil fortsatte å dominere kampen. Honduras sto åpenbart for høgt med forsvarslinjen sin. I det 26. minutt ble Gabriel Jesus spilt fri i bakrom og gjorde ingen feil da han kom alene med keeper.

Den Manchester City-klare brasilianeren var på farten igjen ni minutter seinere. På nesten samme vis kom Jesus seg fri fra sin høyreback, brukte farten sin og kom alene med keeper. Igjen satte 19-åringen ballen enkelt forbi keeper.

Dermed gikk Brasil til pause med en solid 3-0-ledelse.

Slik stilte lagene fra start:

Brasil: Weverton - Zé Carlos, Rodrigo Caio, Marquinhos, Douglas Santos - Renato Augusto, Gabriel Jesus - Walace - Luan, Neymar, Gabriel.

Honduras: Lopez - J. Paz, M. Pereira, A. Vargas , J. Palacios - B. Garcia, B. Acosta , M. Espinal - A. Lozano , R. Quioto , A. Elis.