Agüero bommet på to straffer, men gjorde opp for seg da Manchester City vant

Den argentinske superstjernen fikk ingen god start på kampen, men gjorde opp for seg med et hattrick.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steaua - Manchester City 0-5

Under tirsdagens kvalifisering til Champions League tok Manchester City turen til Romania for å møte Steaua Bucuresti.

Selv om Pep Guardiolas menn hadde god kontroll og ledet allerede etter 13 minutter, vil de første 20 minuttene huskes for noe helt annet enn spanjolens mål.

For det er sjeldent nok at Sergio Agüero bommer på ett straffespark i løpet av en kamp, men før halvtimen i Romania hadde argentineren klart å bomme på to.

Det første ble mesterlig reddet av keeper Florin Nita, mens det andre passet Agüero på å sende høyt over tverrliggeren.

Se straffebommene øverst i Sportsnyhetene øverst i saken!

Ingen Palermo-reprise
Likevel slapp argentineren å bekymre seg for Martín Palermo-sammenligningene (han bommet nemlig på tre straffer i samme kamp for Argentina mot Colombia i 1999), for i det 41. minutt rullet han elegant ballen i mål etter å ha blitt spilt åpen av Raheem Sterling.

Og det skulle ikke stoppe der for Guardiolas menn. Kun fire minutter etter hvilen var Nolito frempå og fikk sitt første mål i City-drakta. Etter en nydelig frispilling av Kevin de Bruyne rundet han like godt keeperen, og satte ballen i det tomme buret.

I det 78. minutt skulle Agüero endelig gjøre opp for sine to tidligere bommer fra straffemerket da han kombinerte lekkert med Nolito og De Bruyne. Argentinerens avslutning var utsøkt, og City ledet 4-0 i Romania.

Som om det ikke var nok så skulle Agüero passe på å stilne enhver som ville turt å kritisere. Like før slutt fullførte argentineren hattricket, og levnet liten tvil om at han blir å regne med også denne sesongen.

Dermed kan Pep Guardiola og hans City-mannskap ta med seg en veldig sikker 5-0-ledelse etter det første oppgjøret, og styrer mot en ny Champions League-plass.

– Vi er nesten i gruppespillet, hvilket var målet. Resultat er fantastisk, men jeg er så fornøyd med måten vi spilte på. Så alle mine komplimenter til disse fantastiske spillerne, sa City-trener Pep Guardiola etter kampen.

Champions League i Parken
I Danmark ønsket Ståle Solbakken og FC København kypriotiske APOEL Nicosia fra velkommen. Rosenborgs overmenn fra den tidligere runden skulle vise seg å bli en tøff nøtt å knekke for danskene.

Spissen Andrija Pavlovic ble spilt fri innover i APOEL-boksen etter 33 minutter spilt. Etter å ha vendt vekk hele forsvaret var det kun en meget forberedt Boy Waterman mellom stengene som hindret danske ledelse.

Ti minutter senere var det lite Waterman kunne gjøre da kaptein Thomas Delaney spilte Pavlovic fri med en utsøkt ball fra dypt i banen. Serberen rundet Waterman og plasserte ballen enkelt i det åpne buret, og sikret FCK en 1-0-ledelse til pause.

I det 56. minutt var Benjamin Verbic veldig nær ved å gi danskene den forløsende andre scoringen. Dessverre for han og de hvitkledde suste ballen like over det kypriotiske målet.

Verbic var ikke ferdig med å drive APOEL til vanvidd. I det 70. minutt suste han like gjerne forbi to forsvarere og hamret til fra 20 meter. Skuddet hans tok en stuss, Waterman var utspilt, men ballen smalt i stolpen.

Jo lenger FCK slet med å få den andre scoringen, jo mer så APOEL sin mulighet til å få det viktige bortemålet. I det 76. minutt var Igor de Camargo utrolig nære etter at han kom først på et innlegg fra Vander. Kun en fantastisk redning fra Robin Olsen sikret at danskene fortsatt hadde 1-0-ledelsen sin.

Like før slutt skulle FCK ha ordnet den andre og forløsende scoringen etter to eventyrlige sjanser. Først dunket Federico Santander ballen midt på Waterman, før Delaney klarte å skyte utenfor på returen.

Flere mål skulle det ikke bli i Parken denne kvelden, og dermed er det fortsatt liv i oppgjøret mellom FC København og APOEL før returkampen på Kypros.

Øvrige resultater i Champions League-kvalifiseringen tirsdag:

Ajax - FC Rostov 1-1
Dinamo Zagreb - Red Bull Salzburg 1-1
Young Boys - Borussia Mönchengladbach 1-3