TØFFE TAK: Veronica Kristiansen jubler etter en av sine sju scoringer mot Romania.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TØFFE TAK: Veronica Kristiansen jubler etter en av sine sju scoringer mot Romania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Norge fikk kjeft av Thorir etter seier: – Så ut som jenter på tur

Nå venter Sverige i OL-kvartfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Romania 28-27:

Norge avsluttet gruppespillet i OL med 28-27-seier over Romania søndag kveld.

Norge var allerede klar for OL-kvartfinalen, men seieren gjorde at håndballjentene endte på 2. plass i gruppe A.

Det betyr at Sverige – som endte på 3. plass i gruppe B – blir motstanderen i kvartfinalen tirsdag kl. 22.00.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var likevel ingen fornøyd mann etter kampslutt.

– Det var ikke solid i det hele tatt. Det var langt unna å være solid. Vi slapp inn 27 mål og taklet nesten ikke noe i en hel omgang. Vi så ut som jenter på tur. Det var langt unna. Vi trenger å grave langt ned i posen for å være klar til neste, sier Hergeirsson til TV 2.

Og fortsetter:

– Jeg synes vi spilte under pari i perioder, men det er kanskje litt slik når den kampen er av den viktigheten den er. Jeg er litt misfornøyd med at vi ikke fikk rullert på folk og fikk brukt flere. Kanskje vi var litt forsiktige på det. Jeg følte at vi hadde lyst til å vinne kampen. Jeg synes det var mye å jobbe med, sier Hergeirsson.

– Fikk det ikke til å stemme

– Hva gjør det med dere når en ikke får den gode flyten inn i kvartfinalen? Der er det vinn eller forsvinn.

– Det har ingen betydning. Jeg har gått inn i kvartfinale totalt uten flyt og den kampen gjelder. Så er det bare å være riktig ladet, riktig tent og klar til den kampen. Da er det som er gjort før egentlig historie. Uansett om du har spilt godt eller dårlig. Det er egentlig en fordel, sier Hergeirsson.

Toppscorer Veronica Kristiansen har ingen problemer med å erkjenne at de norske spillerne leverte langt under pari.

– Jeg synes vi slet litt bakover i dag. Vi fikk det ikke helt til å stemme. Kommunikasjonen var litt dårlig og vi fikk ikke satt de taklingene på Neagu. Men vi dro det i land til slutt, sier Kristiansen til TV 2.

– Det var en skikkelig slitekamp og en Hawaii-kamp, fortsetter hun.

– Sverige er et godt lag

Også Heidi Løke innrømmer at Norge nå må heve seg betraktelig.

– Det var en slitekamp. Det var mye opp og ned, men jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med seier. Vi snakket før kampen om at vi skulle ha de ned på 24 mål, men det klarte vi ikke. Jeg synes vi skulle ha klart det, men vi slapp de litt for lett til i forsvaret vårt. Vi får skjerpe oss der til neste kamp, forklarer Løke til TV 2.

Hergeirsson er uansett spent på Sverige som kvartfinalemotstander.

– Sverige er et godt lag. Det er mye likheter med Sverige og Norge på mange områder, men de har litt andre spilletyper. De er litt større, sterkere og høyere. Vi får se hvilken fordel de får ut av det og hvilke fordeler vi har på å være litt annerledes. Vi kjenner hverandre godt både spillerne og lagene. De har spilt godt her nede, men har svingt litt som vi. Den er helt åpen, sier Hergeirsson.

Kristiansen forventer også tøffe tak.

– Det blir tøft. De har noen gode spillere, både skyttere og gjennombruddshissige spillere. Da må forsvaret sitte, sier Kristiansen.

Romania kjempet hardt

For etter to overlegne seirer over henholdsvis Angola og Montenegro, fikk de norske jentene det mye tøffere mot Romania.

Rumenerne kjempet innbitt for en kvartfinaleplass, og anført av toppscorer Christina Neagu – med solide elleve mål – fulgte de Norge hele veien i 1. omgang.

Norge gikk til pause med 14-13-ledelse.

Etter hvilen hevet Norge seg et lite hakk og holdt Romania på avstand med tre-fire mål de første ti minuttene.

Rumenerne kjempet seg nærmere i sluttminuttene, men Norge holdt akkurat unna og tok seieren med ett fattig mål.