STAFETTGULL: Ryan Lochte (midt i bildet med bleket hår) vant gull sammen med Michael Phelps, Conor Dwyer og Townley Haas. FOTO: REUTERS/Michael Dalder.
STAFETTGULL: Ryan Lochte (midt i bildet med bleket hår) vant gull sammen med Michael Phelps, Conor Dwyer og Townley Haas. FOTO: REUTERS/Michael Dalder. Foto: Michael Dalder

Amerikansk gullvinner ble truet med våpen og ranet

– Han tok ut pistolen, presset den mot hodet mitt og sa «kom deg ned på bakken».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2 Sporten): Den store «snakkisen» i Rio søndag formiddag er den meget spesielle historien om Ryan Lochte.

Angivelig skal 32-åringen, som har seks OL-gull på CVen, ha blitt truet med våpen og ranet etter en fest i Rio natt til søndag.

Det hevder i alle fall moren hans og en rekke nyhetsbyrået.

Like før kl. 19 norsk tid ble hendelsen bekreftet av Den amerikanske olympiske komiteen (USOC).

Moren til Lochte: – Grufullt

Historien, ifølge blant andre ESPN, er den følgende.

Lochte, sammen med en lagkamerat, var i nattetimene lørdag i en taxi på vei til å møte svømmekollega Thiago Pereira.

Da taxien stoppet for å fylle drivstoff, skal en gjeng med våpen angivelig ha truet Lochte og tatt lommeboken hans. Lochte skal imidlertid ha kommet uskadd fra opptrinnet.

Ileana, moren til Lochte, beskriver hendelsen som «grufull».

Til å begynne med hevdet USOC og IOC at ingenting hadde skjedd, men Lochte bekreftet noen timer senere historien.

– Vi ble stoppet i drosjen, og det kom noen kom folk med politiskilt på seg ut. De tok frem våpnene sine og sa til de andre at de skulle komme seg ned på bakken. Det gjorde de, men jeg nektet, sa Lochte til NBC, og fortsatte:

– Men så tok en av de frem våpenet sitt, ladet det, presset det mot hodet mitt og sa «kom deg ned på bakken». Jeg strakk hendene i været og var helt «whatever». De tok pengene våre og lommeboken min - men di lot mobiltelefonen min og identifikasjonspapirene mine ligge.

– Historien er ikke sann

På en pressekonferanse tidlig søndag, hvor TV 2 var tilstede, var det dog umulig å forstå hva som egentlig hadde skjedd.

Pressesjefen for arrangøren, Mario Andrada, begynte med å si følgende:

– Vi har akkurat fått en rapport om hendelsen, men det vi har hørt bekrefter ikke historien. Det var en hendelse med ham, men vi vet ikke mer enn det.

IOCs pressesjef, Mark Adams, tok noen minutter senere ordet for å informere pressen om at «ifølge sosiale media, så skal ingenting ha skjedd. Historien er ikke sann».

Da Adams senere ble konfrontert med uttalelsene til Lochtes mor, ble det hele enda mer forvirrende.

– Det eneste jeg kan si er at jeg har vært i kontakt med USOC. Og de forteller meg at historien ikke er sann. Mer vet jeg ikke.