I EN EGEN KLASSE: Britene, kvinnene så vel som herrene, har vært overlegne i banesykling de siste ti årene. Foto: REUTERS/Paul Hanna.
I EN EGEN KLASSE: Britene, kvinnene så vel som herrene, har vært overlegne i banesykling de siste ti årene. Foto: REUTERS/Paul Hanna. Foto: Paul Hanna

Mistenkeliggjør de britiske stjernene etter denne ekstreme dominansen

18 av 26 mulige gullmedaljer over åtte år får rivalene til miste besinnelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2 Sporten): Det er ikke bare i Tour de France britene er best.

I Touren i år vant de den gule trøyen, den kvite trøyen og syv (!) etapper.

Men i banesykling er de, utrolig nok, betydelig mer overlegne.

Storbritannia: 18 gull. Neste land: 2

Hittil i OL har britene tatt fire av seks mulige gull.

I London-OL tok de syv av ti, og i Beijing fire år før der igjen gjorde de akkurat det samme.

Det betyr at Storbritannia har tatt smått utrolige 18 av 26 tilgjengelige gullmedaljer i OL siden 2008.

Neste land på listen er Nederland med sine to gullmedaljer.

Nå har rivalene begynt å få nok.

– Jeg har en mistanke om enkelte ting

– Vi er mennesker som de, vi er laget av det samme, vi har sykler som de, så hvorfor er de bedre? Jeg er ikke på laget deres eller i landet deres, så jeg vet ikke hvordan det fungerer eller hva som foregår. Jeg har en mistanke om enkelte ting, men nå skal jeg holde kjeft. Det er ikke bra å snakke om sånt like etter konkurranse, kom det kryptisk fra veteranen Michael D'Almeida til pressen etter at Storbritannia vant lagsprinten på torsdag.

Den franske sprinttreneren klarte heller ikke å spare seg.

– De eksisterer jo ikke på fire år, men så utklasser de alle i OL. Man må jo spørre seg hvordan de får det til. Sistemannen på lagsprintlaget deres hadde aldri fått det til før disse olympiske lekene. Nå setter han stort sett de beste tidene her. Jeg vet ikke hva de har gjort. Du må spørre dem. Jeg skulle gjerne likt å vite det, sa Michael Gané, skriver www.cyclingnews.com.

Verdensrekordene faller som fluer

Ikke nok med at Storbritannia tar nesten alle medaljene - på de første fire dagene i Rio har de også satt ekstreme fem verdensrekorder.

Etter gullet i damenes forfølgelsesritt for lag lørdag kveld, hevdet Laura Trott at det ikke en gang var vanskelig å sykle det raskeste forfølgelsesrittet i historien.

– Det der må være den letteste verdensrekorden vi har satt noen gang. Det var jo enkelt, sa hun til TV 2 og andre media etter at det britiske laget kom i mål på 4:10.236.

Lagvenninnen Elinor Barker visste ikke helt hva hun skulle svare da TV 2 spurte om hva britene gjør annerledes enn resten.

– Jeg har ingen anelse! Jeg vet ikke, men jeg er utrolig stolt over å være en del av dette laget. Hva de andre lagene driver med, det vet jeg heller ikke, sa hun etter gullmedaljen.

Storfavoritter i resterende øvelser

Fire gull er altså fasiten så langt for «Team GB» så langt i OL.

Flere er det ventet å bli.

Fire øvelser gjenstår før banesyklingprogrammet er over, og britene har vinnerkandidater i alle.

Mark Cavendish er en av favorittene til å vinne omnium-øvelsen (sekskamp), mens Jason Kenny er storfavoritt til å vinne i keirin.

Laura Trott er den udiskutable favoritten i kvinnenes omnium, mens Rebecka James fort kan stikke av med en medalje i kvinnenes sprint.