ANNONSØRINNHOLD:

Martin Samuelsen til finalen i Statoils «Årets fotballtalent»

Samuelsen ble stemt frem som vinner av den andre delfinalen til Statoil Morgendagens Helter - «Årets fotballtalent».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund nominerte Martin Samuelsen, Amalie Eikeland og Mohamed Ofkir til den andre delfinalen av Statoils «Årets fotballtalent».

Samuelsen ble stemt frem som vinner og er derfor videre til årets store finale sammen med Kristine Bjørdal Leine som vant delfinale 1.

Samtidig skal han gi 50 000 kroner til klubben som har betydd mest for egen utvikling.

– Det må bli Djerv 1919 som jeg spilte i mesteparten av karrieren min når jeg var ung. Jeg spilte også et år i Vard, så de må få litt de også, sier Samuelsen.

Scoret 1548 mål

Daglig leder i Djerv 1919, Jon Håkon Melkevik forteller at de følger godt med Samuelsen. Han spilte 611 kamper for Djerv og har rekorden for flest mål.

– Han scoret 1548 mål frem til han var 13 år for Djerv. Han er tidenes toppscorer i Djervs historie, sier Melkevik.

Samuelsen satser på at rekorden står en stund til.

– Ja, håper det. Eller så må jeg tilbake å sette rekorden igjen.

– Jeg skal være i storform

Samuelsen forteller at det fysiske er viktig hvis man skal gjøre det bra i Premier League.

FYSISK: Både klubben og Samuelsen er enige om at det fysiske er viktig hvis man skal gjøre det bra i Premier League. FOTO: Magnus Kaslegard.
FYSISK: Både klubben og Samuelsen er enige om at det fysiske er viktig hvis man skal gjøre det bra i Premier League. FOTO: Magnus Kaslegard.

– Jeg har fortsatt noen kilo å gå på, så jeg må vel legge på meg litt. Litt muskler.

Nå er han klar for seriestart med West Ham.

– De har troen på at jeg skal lykkes. Jeg har ikke noe tidsfrist på meg, jeg tar den tiden jeg trenger. Jeg skal komme tilbake å være i storform, sier Samuelsen.

Om kåringen

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av en jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoils Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som doneres til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Statoils «Årets fotballtalent» fortsetter med tre nye kandidater utover høsten. Vinneren av delfinale 3 vil kjempe om tittelen «Årets fotballtalent» sammen med Kristine Bjørdal Leine og Martin Samuelsen.

Tidligere vinnere:
2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)