Nadal og Lopez tok gull etter tennisthriller

Rafael Nadal tok sitt andre OL-gull, da han og Marc López slo Florin Mergea og Horia Tecău fra Romania i doubles-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble et skikkelig tennisthriller mellom Florin Mergea og Horia Tecău fra Romania og spanske Rafael Nadal og Marc López i herrenes doubles-finale natt til lørdag.

Der vant Spania med sifrene 6-2, 3-6 og 6-4.

Og for en kamp det ble!

De to første settene var som dag og natt. Det første vant Rafael Nadal og Marc López enkelt 6-2. De hadde full kontroll, og var raskt ute med å skaffe seg overtaket og cruise gjennom.

Det ville i så fall vært fordel Nadal som skal spille semifinale i singles-turneringen lørdag, etter å ha vunnet kvartfinalen bare timer før doubles-finalen.

Ingen overkjøring
Slik ble det derimot ikke.

Det andre settet startet motsatt, og rumenske Mergea og Tecău hadde ikke tenkt å gi seg. De startet knallbra, og selv om spanjolene klarte å bite mer fra seg mot slutten av settet, ble det likefullt 6-3-seier til Romania.

I tredje og avgjørende sett var det langt jevnere. Lagene brøt hverandre om og om igjen, og etter to timer og ti minutter spilt sto det 4-4 i siste sett.

Nadal og Lopez gikk opp i 5-4-ledelse, men i det siste gamet klarte rumenerne å bite fra seg, og stoppet to spanske matchballer etter at spanjolene kontinuerlig lobbet.

Lobbestopp
Den tredje matchballen klarte de derimot ikke å stoppe og spanjolene kunne slippe jubelen løs etter nærmere to og en halv time med fantastisk tennis.

OL-turneringen er den første Nadal spiller siden han trakk seg fra Roland Garros med håndleddsskade i mai. Dermed tar Nadal sitt andre OL-gull etter å ha vunnet singles-turneringen under OL i Beijing i 2008. Marc Lopez tar sitt første.

Nadal møter argentinske Juan Martín del Potro i semifinalen 18.30 lørdag.