Grimsbø storspilte i ny norsk seier

Målvakten var banens gigant, da de norske håndballjentene slo Montenegro og sikret seg kvartfinaleplass. – Vi blir bare bedre og bedre nå, sier Camilla Herrem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Montenegro 28-19.

Det ble til slutt en nimålsseier for de norske håndballjentene mot Montenegro fredag kveld. De er dermed klare for kvartfinale, blant annet etter storspill av keeper Kari Aalvik Grimsbø.

Norge startet bra, men fant aldri flytsonen. Thorir Hergeirssons jenter fikk likevel orden på nervene etter hvert.

– Det var litt nervøsitet, for det har vært så åpent. Jeg merket at en del spillere kjente at dette var en utrolig viktig kamp, for å vinne eller ta et poeng, sier Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Han sier at man aldri vet med Montenegro. Sølvvinneren fra OL i London i 2012, står med null poeng og er ute av mesterskapet.

– Det virket som de prøvde litt, men hadde ikke helt troen på avansement i OL. De har nok begynt på tenke Champions League og EM, tror jeg, sier han.

Banens beste, Kari Aalvik Grimsbø, endte opp med redningsprosent på 60.

– Det var det, ja? Jeg har ikke tellingen. Men det var deilig, sier hun og ler.

– Vi måtte fighte hele veien i kampen. Vi vant stort, men fant aldri helt flytsonen. Vi måtte kjempe oss inn i dag. Det var krevende mentalt, men hvert mål var viktig.

Hør hva Thorir Hergeirsson hadde å si etter seieren over Montenegro

– Kniven på strupen
En storfornøyd Camilla Herrem forteller at laget var godt forberedt, og at de visste at de kunne være tøffe.

– Vi visste at kniven var på strupen til Montenegro. Derfor var vi usikre på hvordan de ville gå inn i kampen. Men vi klarte å holde fokus fra start. Jeg føler bare at vi blir bedre og bedre nå.

Hun vil også skryte av keeper Kari Aalvik Grimsbø.

– Kari sto en fantastisk kamp. Den ene redningen, der. Jeg skjønte ikke helt hvordan det var mulig en gang. Hun hadde en fantastisk kamp.

Hør fra Kari Aalvik Grimsbø etter den gode kampen mot Montenegro

Rett i strupen på Montenegro
Norge stormet i angrep da dommer blåste i gang kampen mot Montenegro. Nora Mørk scoret med en flott underarmsskudd, før Veronica Kristiansen og Heidi Løke fulgte opp med flotte scoringer.

Etter hvert hentet Montenegro seg mer inn i kampen, og etter åtte minutter sto det 4-4.

Etter en periode med svingende håndball, og mye rot, fikk Norge etter hvert et nytt overtak, der både keeperspillet og kontringene begynte å sitte. Kari Aalvik Grimsbø leverte redning på redning, og ved to helt identiske tilfeller serverte hun Camilla Herrem som var sikker fra sin venstrekant.

– Stø kurs mot kvartfinale
19 år gamle Djurdjina Jaukovic var blant Montenegros beste spillere, og spilte med en enorm selvtillit.

Men det hjalp ikke, og på det meste var Thorir Hergeirssons jenter foran med syv mål, da de ledet 13-6.

Intervju med Camilla Herrem etter seieren mot Montenegro

Med et imponerende trøkk i forsvarsspillet, og en Aalvik Grimsbø som hadde en redningsprosent på 56 til pause, holdt Norge unna og ledet 11-16 til pause.

– Norge har stø kurs mot kvartfinale, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli da førsteomgangen ble blåst av.

Fortsatte storspillet i mål
Etter pausen fortsatte Norges keeper med tre strake redninger, og andreomgangens første scoring ble satt av Sanna Solberg. Hun scoret også Norges andre.

Norges målvakt fortsatte der hun slapp i første, og fortsatte med flotte redninger og nydelige kontringsballer. Offensivt stemte det ikke helt for Norge, og det ble en del personlige feil og bomskudd.

– Vi har ikke gjort alt bra i angrep eller forsvar, men Kari Aalvik Grimsbø har gjort det meste bra, sa Harald Bredeli.

Etter hvert åpnet det seg opp mer rom for de norske angrepsspillerne, og Camilla Herrem sto for omgangens fineste scoring, da hun tricket inn 22-17 fra kanten.

Nora Mørk scoret sitt sjette for kvelden, og Aalvik Grimsbø fortsatte å herje. Milena Raicevic som senket Norge i EM-finalen i 2012, hadde etter 17 minutter bare scoret på ett av åtte forsøk.

Mørk ble også toppscorer med seks mål.

Is i magen
Norges keeper hadde en redningsprosent på over 60 med ti minutter igjen. Offensivt ble det forsatt mye rot og slurv, uten at det ble nevneverdig spennende av den grunn.

Med tre minutter igjen 25-19 tok Hergeirsson time-out, hvor han ba spillerne ha mer «is i magen».

Jentene var mer enn kalde nok og vant til slutt med ni mål, 28-19.

Norge er dermed klare for kvartfinale, men må vente til etter søndagens kamp mot Romania for å finne ut hvem de møter der. Den kampen ser du på TV 2 klokken 2140.