Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Susann Bjørnsen måtte levere varene for å ha sjansen til å gå til semifinalen i 50 meter fri.

Se Bjørnsen sette ny norsk rekord i videovinduet øverst!

23-åringen vant sitt heat etter å ha satt ny personlig og norsk rekord med tiden 25,05, men tiden var ikke god nok å bli blant de 16 som fikk gå videre.

Bjørnsen: – Deilig!
– Det var deilig, men samtidig litt surt at jeg ikke gikk under 25 sekunder. Jeg er uansett kjempefornøyd. Dette er grunnen til at jeg kom hit. Jeg har satt personlig og ny norsk rekord, sa Bjørnsen til TV 2 Sporten etter 50-meteren.

– For å komme videre måtte jeg ha under 25 sekunder, men jeg er kjempefornøyd selv om det ikke ble semifinale. Jeg har prestert over all forventning. Det var dette jeg ville, å komme til OL og sette perser. Jeg var i god form, og tok med meg en god følelse fra onsdagen da jeg også satte rekord, fortsatte svømmeren.

Nå reiser hun hjem fra Rio med et stor glis rundt munnen.

– Jeg har ingenting å være misfornøyd med. Dette var skikkelig læring og ga mersmak og motivasjon videre i karrieren, mente Bjørnsen.

– Jobbet hardt mot slutten
TV 2-ekspert Sander Smørdal likte det han så av 23-åringen i bassenget.

– Vi vet at Susann Bjørnsen er veldig god i starten, men utfordringen ble å beholde farten spesielt etter 30 meter og i mål, sa TV 2-ekspert Sander Smørdal.

– Hun viste at hun har jobbet med å være bra mot slutten, og viste god fartsutholdendenhet, sa eksperten etter Bjørnsens personlige rekord.

Bjørnsen satte ny personlig rekord med 17 hundredeler under heatet sitt.

– Det er veldig mange meritterte svømmerne, og vi fikk se mange kvalitetstider, poengterte TV 2-kommentator Fin Gnatt.

Med to heat igjen lå Bjørnsen på en tiendeplass. I det 11. heatet svømte alle bedre enn den norske jenta, og dermed røk Bjørnsen ut etter å ha falt til 18. plass.

Etter 12 heat havnet Bjørnsen til slutt 24. plass. De 16 beste gikk til semifinale.

– Susann Bjørnsen gjorde sakene sine veldig bra, men 25,05 ble litt for svakt i det som må være tidenes oppstilling i 50 meter fri, mente Smørdal.