Hoff slått ut i semifinalen: – Jeg kjenner ingen skuffelse

Finalen i singlesculler går uten Nils Jakob Hoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nils Jakob Hoff klarte ikke å følge opp torsdagens norske ro-suksess. Verdensmesteren i dobbelsculler fra 2013 var sjanseløs i semifinalen, og endte sist av de seks båtene i heatet.

Tsjekkiske Ondrej Synek vant semifinalen overlegent, mens Hoff passerte målstreken rundt 40 sekunder bak på tiden 7.39,12.

  • Se semifinalen i videovinduet over.

Etter å ha fått noen minutter for seg selv, satte den tidligere harpespilleren ord på følelsene.

– Jeg kjørte så offensivt som jeg klarte, men under disse forholdene skinner det gjennom at jeg har for få kilometer i singlesculleren, sier Hoff.

– Jeg kjenner egentlig ingen skuffelse. Jeg gjorde det jeg kunne, men evnet rett og slett ikke mer. Det er de beste i verden som går til finale.

Tidlig distansert

Hoff var ivrig i starten, men ble tidlig distansert av sine konkurrenter. Allerede ved 500 meter lå bergenseren over en båtlengde bak lederbåten.

Etter 1000 meter var han over ti sekunder bak lederen. Etter hvert ble det bare tyngre for nordmannen og avstanden opp til nest siste båt ble stadig lenger.

– Til slutt havnet jeg i bølgene til TV-båten, og da blir avstanden fort stor. Jeg ga ikke opp, men det ble vanskelig. Jeg var rett og slett ikke god nok, oppsummerer Hoff.

Synek, kroatiske Martin Damir og cubanske Angel Fournier Rodriguez festet tidlig et grep om finaleplassene - og hadde ganske god kontroll på de avsluttende meterne.

Norges håp kom i mål over et halvt minutt etter den finaleklare trioen.

Vraket fra medaljebåten

Hoff ble verdensmester i dobbelsculler sammen med Kjetil Borch i 2013, men i forkant av OL ble bergenseren vraket fra båten for å gi plass til Olaf Tufte.

Men Hoff nektet å gi opp OL-drømmen, og trente hardt for å nå Rio på egenhånd. Etter noen måneders trening i singelsculleren var Hoff best i uttaksløpet på Årungen og fikk likevel være med i den norske OL-troppen.

På bølgene i Rio vant Borch og Tufte bronse torsdag, mens Hoffs håp om en finaleplass ble knust i semifinalen fredag.

Lørdag skal Hoff ro for en hederlig plassering i B-finalen.