STOR: Teresa Almeida har storspilt for Angola dette mesterskapet/ AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
STOR: Teresa Almeida har storspilt for Angola dette mesterskapet/ AFP PHOTO / Eric FEFERBERG Foto: Eric Feferberg

Norges keepertrener om Angolas målvakt: – Det er mye volum

Teresa Almeida har storspilt mellom stengene for Angolas kvinnelandslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de store overraskelsene i håndballturneringen for kvinner under OL har vært Angola. Nasjonen står med to seire, over stornasjonene Montengero og Romania, og mye er takket være keeperen.

Teresa Almeida har brukt alt hun kan av både bredde og rekkevidde til å tidvis låse igjen det angolanske målet, og kan fort by på problemer for det norske landslaget.

– Jeg har bare sett henne litt i den første kampen, og hun er jo en god keeper. Hun er kanskje litt annerledes, det er jo mye volum, om jeg kan si det på den måten, sier Norges keepertrener, Mats Olsson, til TV 2.

Likevel forteller han at til tross for Almeidas noe uvante fysikk, så er det ikke til å komme unna at hun har imponert under mesterskapet, sammen med resten av det angolanske landslaget.

Før mesterskapet ble hun målt til 170cm, og veier 98 kilo. Dermed bidrar hun med en noe forskjellig utfordring enn enn hva man gjerne er vant med. Likevel har hun vist seg som en levende vegg bakerst for Angola.

Almeida stod nemlig med en redningsprosent på 39 etter den første kampen mot Romania, for så å følge det opp med hele 41 prosent i den andre kampen mot Montenegro. Hun har dermed vært en av OLs absolutt beste målvakter.

Det har også de norske jentene lagt merke til. Blant annet Camilla Herrem har latt seg imponere.

– Jeg har sett litt på henne. Hun har vært veldig god. Hun er kjapt nede, kjapp med armene, så i dag må jeg jobbe hardt og analysere henne i senk, forteller Herrem til TV 2.

Også Heidi Løke har notert seg Almeida, og ser frem til å møte henne for første gang når de to lagene barker sammen på parketten onsdag kveld.

– Jeg har sett kampen mot Romania, og der var hun veldig, veldig god. Jeg skal se en del ekstra video på henne i dag. Jeg har aldri spilt mot henne før, så jeg må nok bruke litt mer tid. Det finnes nok en luke jeg kan sette ballen i, forteller Løke til TV 2.

En av nøklene til suksess blir uten tvil å finne vei gjennom Almeida. Angolas keeper har storspilt dette mesterskapet, og kan fort vært den som stopper Norge fra å ta sin andre seier i Rio-OL.