SAMMEN: Nordkoreanske Hong Un-jong (27) og Lee Eun-ju (17) fra Sør-Korea tok en selfie under en treningsøkt i Rio søndag. Foto: Reuters 
SAMMEN: Nordkoreanske Hong Un-jong (27) og Lee Eun-ju (17) fra Sør-Korea tok en selfie under en treningsøkt i Rio søndag. Foto: Reuters 

Er dette OLs beste bilde?

Selfien av de to turnerne fra Nord- og Sør-Korea hylles som det mest ikoniske bildet fra de olympiske lekene i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spenningen mellom Nord- og Sør-Korea er spent, og teknisk sett er landene i krig med hverandre. Forholdet har kjølnet ytterligere de siste månedene, med Kim Jong-uns rakett-testing fra den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang.

Men de to OL-deltakerne Hong Un-jong (27) fra Nord-Korea og Lee Eun-ju (17) fra Sør-Korea la det kjølige forholdet til side og tok en selfie under en treningsøkt i Rio.

Bildet av de to kvinnene hylles for å ha fanget den olympiske ånd, som handler om gjensidig forståelse og vennskap. Det ikoniske bildet er også delt tusenvis av ganger på sosiale medier.

– Dette er grunnen til at vi har OL, tvitret den britiske forskeren Ian Bremmer. Ifølge BBC er meldingen hans delt mer enn 18.000 ganger.

– Sport bringer alle sammen, skriver en annen på twitter.

VANT FOLKS HJERTER: Sør-Koreas  Lee Eun-ju til venstre smiler til nord-koreanske Hong Un Jong. Foto: AP / Dmitri LovetskY
VANT FOLKS HJERTER: Sør-Koreas  Lee Eun-ju til venstre smiler til nord-koreanske Hong Un Jong. Foto: AP / Dmitri LovetskY Foto: Dmitri Lovetsky

Flere var raskt ute og sammenlignet de to kvinnenes oppførsel med det libanesiske OL-laget, som nektet å kjøre buss sammen med israelske utøvere til åpningsseremonien. Arrangørene brøt inn og lot de to gruppene reise hver for seg, for ifølge BBC å «unngå en internasjonal og fysisk hendelse».

Hong Un-jong (27) og Lee Eun-ju (17) deltok begge som individuelle utøvere. Ingen av dem gikk til topps i konkurransen, men oppførselen på sidelinjen kvalifiserte utvilsomt til gull.

OL i Rio er sørkoreanske Lee Eun-ju (17) sitt første. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
OL i Rio er sørkoreanske Lee Eun-ju (17) sitt første. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Foto: Dylan Martinez