Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2 Sporten): Susann Bjørnsen debuterer i OL onsdag på 100 meter fri og følger opp med 50 meter fri til helgen.

Som i de fleste andre idretter, er kroppsforskjellen mellom de som driver med langdistanse - og sprintøvelser markant.

Bjørnsen er et godt eksempel på akkurat det.

– Kan bli for tung og klumpete

– Jeg tror ikke jeg er så mye mer muskuløs enn de andre, men ser du på meg og Henrik… Han er jo en liten stolpe i forhold. Men jeg er jo sprinter og han langdistansesvømmer, forteller hun, og fortsetter:

– Jeg synes det bygger litt selvtillit å se «fit» og fin ut og ha muskler. Men det kan bli for mye av det gode på den måten at du blir litt for tung og klumpete. Det handler om å bli sterkere, mer smidig…

Bicepsen er det, som man kan se på bildet over, i alle fall ikke noe i veien med.

– Hvor går grensen da? Vurderer du det ut fra vekten, fettprosenten...?

– Jeg har ikke brydd meg så mye om vekten, egentlig – man er jo vektløs i vann. Men for å unngå å bli for stor, så trener vi gjerne flere repetisjoner med mindre vekter, for eksempel, forklarer hun.

– Kommer til å fortsette med styrketrening når jeg legger opp

– Jeg har ikke tenkt å begynne med bodybuilding etter karrieren, men jeg synes muskler er kult. Og jeg kommer nok til å fortsette med styrketrening når jeg legger opp, men det er ikke noe jeg har fokus på nå. Man må bære med seg den vekten man har, og det kan jo bli for mye, gjentar hun.

Spørsmålet før onsdag er kanskje snarere om nervene, og ikke musklene, blir for mye for henne.

Foreløpig tar hun imidlertid OL-sirkuset med knusende ro.

– Jeg er egentlig veldig rolig. Det er ikke 100 fri før på onsdag, så foreløpig nyter jeg bare omgivelsene og har det bra.