GLISSENT: OL-tribunene i Rio. Foto: Scanpix. Montasje: TV 2.
GLISSENT: OL-tribunene i Rio. Foto: Scanpix. Montasje: TV 2. Foto: Picasa

FORKLARINGSPROBLEM FOR Arrangøren:

Hevder de har solgt 84 prosent av alle billettene – likevel ser Rio-OL slik ut

Billettsalget har vært en stor suksess, sier arrangøren, og retter fingeren mot sponsorer, utålmodige fans og svartemarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RIO DE JANEIRO (TV 2 Sporten): «Olympiske leker» og «folkefest» blir ofte nevnt i samme setning, men livet langs løypene og på de ulike stadionene så langt i Rio har imponert få.

De mange tomme setene på fotballkampene ble tidlig omtalt, og den magre oppslutningen på sykkelrittene og de andre øvelsene i helgen som var har fått mye spalteplass i internasjonal presse.

Uten at arrangøren helt forstår hvorfor.

– Vi ser problemet

– I går var en stor dag. Vi solgte 495 000 billetter. I dag har vi solgt 78 prosent av de tilgjengelige billettene. Totalt har 84 prosent av billettene blitt solgt så langt. I Olympic Park venter vi i dag 129 000 gjester, forteller Donovan Ferreti, ansvarlig for billettsalg under lekene, til TV 2 og annen presse på en pressekonferanse mandag formiddag.

Spørsmålene lot ikke vente på seg.

– Hvordan kan dere ha solgt 84 prosent av alle billettene når alle kan se at veldig mange stadioner og tribuner er tilnærmet tomme? ble stilt en rekke ganger til arrangøren.

Svarene til pressetalsmann Mario Andrade varierte fra gang til gang.

– Hovedgrunnen er at vi har mange såkalte «double headers» - flere øvelser samtidig eller én øvelse delt opp i flere økter. Noen folk kommer tidlig og går etterhvert, mens andre gjør det motsatte. Og folk som kjøper billettene bestemmer selv om de vil bruke de eller ikke.

– Hva med sponsorer? Kjøper de opp mange plasser og lar være å bruke de?

– Det med sponsorene… Vi følger med på situasjonen og vi ser problemet. Vi har en tett dialog med sponsorene, var alt han ville se om det.

– Ikke noen voksende trend

Andrade og Ferreti vedkjente også at det har vært et problem at kriminelle grupper har fått hendene i flere tusen billetter, men vil ikke gå inn på dette i detalj da politiet er ansvarlig for å løse de sakene.

– Når du ser på TV-skjermene, som jo er viktig utad for er arrangement, er du fornøyd med alle de tomme setene?

– Vi har noen problemer som må løses, og vi er ikke fornøyd før vi har løst alle. Tomme stadioner er ikke noen voksende trend, men vi skal prøve å fikse det.

Som omtalt i denne saken, har det også tidvis vært problemer med logistikken og tilgangen til arenaer, noe som igjen fører til tomme seter.