13-åringen(!) imponerte i sin OL-debut – men det kunne gått fryktelig galt

Gaurika Singh er bare 13 år, men kun øyeblikk før hennes store øyeblikk holdt alt på å gå galt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OLs yngste deltager ble født 26. november 2002. Hun rakk ikke å se Ronaldo sette to mål bak Oliver Kahn i VM-finalen noen måneder i forveien, har ikke levd mens det norske herrelandslaget i fotball har spilt et mesterskap og har kun levd i en verden der land som Spania og Tyskland betaler i euro.

Likevel er Gaurika Singh med i et OL i en alder av kun 13. Hun representerte Nepal i svømming på 100 meter rygg. Og ikke nok med det, hun vant også heatet hun var med i.

– Under oppvarmingen svømte jeg ved siden av Mitch Larkin. Jeg tenkte bare «wow»! Jeg sa ikke noe til han, men det var helt utrolig, sa 13-åringen etter løpet, ifølge engelske The Telegraph.

Til tross for stjernefaktoren under OL, så har nok Gaurika Singh opplevd enda større ting enn å svømme ved siden av verdensrekordholderen i svømming på 200 meter rygg.

Dramatisk jordskjelv
Dessverre for Gaurika holdt ikke tiden til videre avansement, og hun endte til slutt på 32. plass. Hennes historie inn mot OL er uansett en av mesterskapets mest inspirerende.

Hun er nemlig oppvokst i London, men har alltid hatt en nær tilknytning til hjemlandet Nepal. Under det nasjonale svømmestevnet i april ble Nepal rammet av et jordskjelv som drepte 9000, og ødela hjemmene til enda flere.

Gaurika, hennes bror og hennes mor var alle tilstede under skjelvet, og moren reddet henne ved å dytte henne under et bord når skjelvet inntraff. Som et resultat av den mildt sagt sjokkerende hendelsen har Singh siden donert alle pengene hun vinner på svømming til et fond som hjelper de rammet av jordskjelvet.

Derfor betyr det nok ekstra mye både for nasjonen, og for Singh selv, at hun nå kan fly flagget deres under mesterskapet i OL. For mens andre gruer seg til å starte et nytt år på skolen som 13-åring, så stod Gaurika ansikt til ansikt med bassenget i Rio.

Rev drakt
Også her kunne ting gått fryktelig galt. Kun minutter før løpet hennes klarte hun å rive svømmedrakten. Der mange nok ville ha vært i fortvilelse passet den modne 13-åringen å ringe treneren sin for å finne ut hva hun skulle gjøre.

– Jeg måtte spørre han om jeg skulle bytte ut drakten eller ikke. Jeg prøvde å dra den opp og neglen min gikk rett igjennom drakten. Han tekstet meg og forklarte hva jeg skulle gjøre, sa Singh etter løpet, ifølge ScoopWhoop.

Gaurika Singh har nok opplevd tøffere ting enn en revet svømmedrakt. For på sine 13 år kan hun si at hun har deltatt i et OL, og overlevd et jordskjelv. Der er hun nok ganske unik.

Og se for deg om 20 år. OL i 2036. Da er Gaurika Singh 33 år. Michael Phelps vant sitt 19. OL-gull under nattens stafett. Han er 31 år. Hvem vet? Kanskje Gaurika Singh fort kan vise seg å bli en av OLs største utøvere.

Selv vil hun nok ikke gruble så mye over det. Hun har nemlig regnestykker å knekke, stiler å skrive og prøver å være nervøs for i noen år til.