Zlatan sikret Manchester United sesongens første pokal: – Vi har noe stort på gang!

– Jeg kom hit for å vinne, sa Zlatan før kampen. Så avgjorde han Community Shield-finalen mot Leicester City på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester – Manchester United 1-2 (0-1):

Zlatan Ibrahimovic kunne nok ikke drømt om en bedre offisiell debut for Manchester United.

Se Zlatan avgjøre kampen i videovinduet øverst (video med tillatelse fra MAX)

Svensken sikret nemlig sin klubb sesongens første trofé da han ble matchvinner i 2-1-seieren i Community Shield-finalen mot Leicester.

34-åringen raget høyest i feltet og headet inn vinnermålet sju minutter før slutt.

– Det føles utrolig godt. Dette var min første offisielle kamp, og dette er mitt 31. trofé totalt i karrieren. Jeg er superglad. Forhåpentligvis kan jeg vinne mye mer troféer med denne klubben, sa Zlatan Ibrahimovic til BT Sport etter kampslutt, og slo fast:

– Dette var en vanskelig kamp. Vi spilte mot et svært godt lag. Leicester er virkelig sterke. Men noe stort er på gang med laget vårt. Vi har allerede ett trofé. Laget er fantastisk. Jeg har gode lagkamerater og lagmoralen er strålende. Manageren gjør alt for å vinne. Dette er sannsynligvis den største klubben jeg har spilt for. Den eneste jeg kan sammenligne med er Milan, sa den svenske helten.

MED TROFEET: Zlatan, Lingard og De Gea.
MED TROFEET: Zlatan, Lingard og De Gea. Foto: Glyn Kirk

Selv om Zlatan ble matchvinner var manager José Mourinho ikke helt fornøyd med svenskens prestasjoner.

– Zlatan blir farligere når vi dominerer kamper mer og kan spille nærmere boksen. Han er ikke en hurtig spiller som Jamie Vardy. Han trenger at lagkameratene skaper sjaner for ham. Dette må vi endre på, sa Mourinho etter seieren.

– Vi har mer offensiv frihet
Jesse Lingard sendte Manchester United i ledelsen i det 30. minutt, men Leicester Jamie Vardy utlignet til 1-1 i det 52. minutt etter en kjempebrøler av Marouane Fellaini.

– Vår nye sjef José Mourinho har gitt de fire i angrepet mye mer lov til å skifte posisjoner. Han gir oss mer frihet offensivt, sa Jesse Lingard til BBC etter kampslutt.

Oppgjøret så lenge ut til å ende uavgjort, men sju minutter før kampslutt ble altså Zlatan matchvinner med sin 2-1-scoring.

– Vi må ta det steg for steg
Zlatan sa før kampen at han kom til Manchester United for å vinne titler. I sin offisielle debut sikret han rødtrøyene sesongens første pokal.

– Jeg er veldig fornøyd med troppen, men spillerne trenger mer tid. Forskjellige managere har forskjellige ideér, så vi må ta det steg for steg, sa Manchester Uniteds manager José Mourinho til BT Sport.

– Jeg er stolt over det vi gjorde forrige sesong. Vi hadde en fantastisk sesong, men den må vi nå glemme fordi denne sesongen vil bli tøffere, mente Leicester-sjef Claudio Ranieri.

– Rett og slett grufullt av Fellaini!
Leicester jaget utligningsmålet etter sidebyttet, og etter 52 minutters spill fikk de lønn for strevet.

Manchester Uniteds til tider utskjelte midtbanespiller Marouane Fellaini gjorde en kjempebrøler og serverte ballen til Jamie Vardy.

Forrige sesongs toppscorer gjorde ingen feil alene med David de Gea og utlignet til 1-1.

– Rett og slett slurvete og grufullt gjort av Fellaini. Leicester fikk en gavepakke av Fellaini, og Jamie Vardy takket og bukket, konstaterte BBC-ekspert Danny Mills under kanalens livedekning av kampen.

Drøye 20 minutter sendte José Mourinho innpå stjerneskuddet Marcus Rashford innpå for Anthony Martial i et forsøk å få den avgjørende scoringen.

I det 78. minutt fikk Zlatan Ibrahimovic en ypperlig mulighet til å avgjøre kampen. Men i god posisjon trillet han ballen mot mål, og Leicester fikk avverget.

Sju minutter før slutt var Zlatan dødelig effektiv. Etter å ha vært litt statisk gjennom hele kampen raget han høyest i feltet etter innlegget fra Antonio Valencia, og headet inn 2-1-scoringen via stolpen og inn.

Drømmemål av Lingard
Leicester hadde ballen mest de første 30 minuttene og skapte de største sjansene.

Blant annet reddet Daley Blind Shinji Okazakis heading på streken etter et corner i det 21 minutt.

Etter halvtimens spill viste imidlertid Manchester Uniteds matchvinner fra FA-cupfinalen mot Crystal Palace, Jesse Lingard, seg frem.

23-åringen tråklet seg på egenhånd gjennom Leicester-forsvaret før han satte ballen i mål bak Kasper Schmeichel og sendte rødtrøyene i ledelsen – mot spillets gang.

Flere mål ble det ikke før pause, og José Mourinhos menn kunne gå i garderoben med en noe ufortjent 1-0-ledelse.

Zlatan startet for United
Ingen av Leicester Citys seks sommersigneringer startet oppgjøret mot Manchester United. Andy King tok N'Golo Kantes plass på midtbanen. Kante er som kjent solgt til Chelsea.

Manchester United på sin side startet med to av sine sommerkjøp.

Eric Bailly startet i forsvaret og Zlatan Ibrahimovic på topp. Midtbanesigneringen Henrikh Mkhitaryan startet på benken.

Slik startet lagene:

Leicester City: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton, Okazaki, Vardy.

Manchester United: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Carrick, Fellaini, Lingard, Ibrahimovic, Rooney, Martial.