Manchester United bekrefter: Pogba på medisinsk sjekk

Paul Pogba har fått grønt lys fra Juventus til å forlate klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom hele sommeren har engelske og italienske medier spekulert i om Paul Pogba blir solgt fra Juventus til Manchester United.

Overgangssummen skal ligge på om lag 1,2 milliarder kroner, noe som vil gjøre franskmannen til verdens dyreste fotballspiller.

Reiser til Manchester for legeundersøkelse
Nå er Pogba ett skritt nærmere en overgang til gamleklubben.

Manchester United bekrefter på sin offisielle hjemmeside at Paul Pogba skal gjennomgå den medisinske sjekken på klubbens treningsanlegg, Aon Training Complex.

– Paul Pogba har fått tillatelse til å gå gjennom den medisinske sjekken før overgangen fra Juventus til Manchester United blir formalisert, heter det i en pressemelding fra klubben.

Manchester United har forøvrig lagt ved et bilde med teksten #Pogback i pressemeldingen.

Etter Community Shield-seieren mot Leicester bekreftet José Mourinho at Pogba er klar for Manchester United.

– Endelig. Det er fantastisk at en så god spiller er klar for oss. Endelig har vi sikret oss ham. Han kommer til et vinnende lag - et lag som har vunnet sine to siste kamper. Derfor må han jobbe hardt for å få plass på laget, sa Mourinho til BT Sport.

ØNSKES VELKOMMEN: Slik ønsker Manchester United Paul Pogba velkommen.
ØNSKES VELKOMMEN: Slik ønsker Manchester United Paul Pogba velkommen.

The Guardian melder at Manchester United og Juventus er enige om overgangen, og at 23-åringen vil skrive under på en femårskontrakt etter å ha gått gjennom den medisinske sjekken.

Manchester United skal også ha godtatt å betale Pogbas agent Mino Raiola et agenthonorar på rundt 224 millioner norske kroner.

– Hva er det som skjer i fotballverdenen?
TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre påpeker imidlertid at overgangssummen på 1,2 milliarder kroner for Pogba nesten ikke er til å tro.

– Det er jo en helt vanvittig sum med penger, og som får de fleste til å stoppe opp og stille seg spørsmålet «hva er det som skjer i fotballverdenen?», sier Myhre til TV 2 Sporten.

– Samtidig har jeg selv kommet til den erkjennelsen at det å bruke tid på kritisere de høye overgangssummen tar bort fokuset fra det vi elsker mest med fotballen, nemlig å se gode fotballspillere, fortsetter han.

– Akkurat den spillertypen United trenger
Myhre mener Pogba er akkurat den spillertypen Manchester United trenger for øyeblikket.

– Pogba er en meget god fotballspiller som Manchester United vil få mye glede av. Vi har snakket i en årrekke om at Manchester United mangler en kreativ kraft på midtbanen, og en midtbanespiller som kan score mål. Pogba er en knallsterk duellspiller og en spiller som besitter akkurat de kvalitetene United trenger. Han er en boks-til-boks-spiller, og han er en spiller med et brett register som kan spille i flere posisjoner sentralt på midtbanen, poengterer han.

– Er Pogba den spilleren Manchester United trenger for å sikre seg ligagullet kommende sesong?

– Det er for tidlig å si noe om, for overgangsvinduet er ikke stengt enda. Mourinho må få mye på plass for å vinne ligaen allerede denne sesongen. Å si at Pogba blir tungen på vektskålen er for tidlig å si noe om, men at han er en spillertype Manchester United har savnet og som vil prege dette United-laget i flere år fremover er jeg ikke i tvil om, slår Premier League-eksperten fast.

– Vi er i ferd med å hente en veldig god midtbanespiller
José Mourinho røpet allerede på en pressekonferanse fredag at Pogba nærmet seg med stormskritt en overgang til Old Trafford.

– Vi har en midtstopper som trenger tid på å bli en verdensklassestopper, men han har potensialet og vi har stor tillit til ham. Vi hentet Micki hit, og det er en spiller vi vet er en kvalitetsspiller. Vi har en superspiss i Zlatan og vi er i ferd med å hente en veldig, veldig god midtbanespiller, røpet Mourinho på pressekonferansen som ble sendt direkte på MUTV.

– Derfor er jeg godt fornøyd med balansen i troppen, og jeg er fornøyd med at klubben legger ting til rette for oss og er villig til å investere i troppen, konstaterte han.

En journalist lurte på om midtbanespilleren Mourinho snakket om var «en stor overgang som alle forventer».

– Ja, det gjør det, svarte Mourinho.

– Er du sikker på at det blir Paul Pogba?

– Jeg liker ikke å prate om andre klubbers spillere. Noen managere liker det, men ikke jeg. Pogba er Juventus-spiller inntil han offisielt ikke er det. Men jeg tror vi vil ha troppen klar innen neste uke, mente Mourinho.