Foto: Mike Blake

Ingen av Brasils OL-utøvere har blitt dopingtestet i juli

– Helt uakseptabelt, mener WADA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge The Guardian skal Brasils sportsminister ha bedt det brasilianske antidopingbyrået om ikke å teste sine utøverne i juli – en avgjørelse det internasjonale antidopingbyrået (WADA) har reagert kraftig på.

En talsmann for WADA sier til Press Association Sport at antidopingbyrået er veldig bekymret over at OLs nest største delegasjon ikke har blitt testet ordentlig i en så «viktig periode» og at de har bedt sjefen for Brasils antidopingbyrå

Brasils idrettsdepartement svarer at testingen kun ble stoppet mellom 1. og 24. juli fordi WADA suspenderte Rios antidoping-laboratorium og de ikke fikk hjelp av de nærmeste laboratoriene i Colombia, Cuba og Mexico.

– Svaret WADA fikk var utilfredsstillende og situasjonen var uakseptabel. Vi informerte Den internasjonale olympiske komité (IOC) om situasjonen umiddelbart og ba dem om å øke antall tester for å forhindre flere hull i prosessen, sier WADAs talsmann videre.

– I en tid hvor sportens integritet står på spill er det viktig med effektiv testing og streng kontroll slik at utøvere og tilskuerne har full tiltro til sportsarrangementer.

Fredag ble det kjent at to OL-uttatte utøvere, en gresk svømmer og en kypriotisk vektløfter, er strøket fra deltakerlista som følge av positive dopingprøver.